Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Κρίκελλο

Κλιμάκιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και της ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ με επικεφαλείς τους Βασίλη Λάππα, γραμματέα της ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ και Νίκο Σερετάκη, δημοτικό σύμβουλό εκλεγμένο με τη Λαϊκή Συσπείρωση πραγματοποίησαν περιοδεία στο Κρίκελο την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2011.
Η περιοδεία επιβεβαίωσε τη δραματική κατάσταση που έχει φέρει τα λαϊκά στρώματα η αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-Τρόικας-Κυβέρνησης, πολιτική που έχει την απλόχερη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑΟΣ και του κόμματος της κ. Μπακογιάννη. Κατάσταση που την βιώνουν με ιδιαίτερη ένταση οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της περιοχής μας.
Εκτός από την σωρεία των προβλημάτων που οξύνονται με τη φοροεπιδρομή και τις συνεχείς περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, στον τομέα της υγείας και της παιδείας οι κάτοικοι των χωριών έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον και την εγκατάλειψη τόσο από την κεντρική κυβέρνηση όσο και από το Δήμο που ενδιαφέρεται πρωτίστως για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών του τουρισμού,  αφήνοντας άλυτα μια σειρά τοπικά προβλήματα που δε θα έπρεπε να αποτελούν καν θέμα συζήτησης εν έτη 2011, όπως:
Στον 21ο αιώνα υπάρχουν ακόμα σπίτια στον τόπο μας δίχως αποχέτευση (λχ στα Κανέικα), ενώ τα τέλη ύδρευσης παίρνουν συνεχώς την ανηφόρα.
Σε πλήρη εγκατάλειψη είναι οι εσωτερικοί δρόμοι κάτω από την πλατεία του χωριού, η παιδική χαρά και άλλες υποδομές (λχ οι οθόνες αφής για την τουριστική προβολή κα).
*Το “γήπεδο” όχι μόνο δεν έχει διαμορφωθεί αλλά έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και χώρο απόθεσης μπαζών, ενώ στο δρόμο, δίπλα στα δέντρα, “δεσπόζει” παρατημένο ένα εγκαταλελειμμένο σκουπιδιάρικο (!)
Δεν υπάρχει στοιχειώδης μέριμνα για τη συντήρηση των αγροτικών  δρόμων. Ούτε για τις προσβάσεις προς την ιστορική καλύβα του Παπανικολάου δεν υπάρχει φροντίδα!
Υπάρχουν έργα παρατημένα-ημιτελή λχ  το τοιχίο στο δρόμο προς Λούκα όπου με τις βροχές το πιο πιθανό είναι να έχουμε κατολίσθηση.
Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσε τους κατοίκους να οργανώσουν τη διεκδίκησή τους τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και προς Δήμο – Περιφέρεια. Να εγκαταλείψουν μαζικά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, να στρατευθούν αποφασιστικά μαζί με το ΚΚΕ για την απόκρουση της αντιλαϊκής λαίλαπας, για την αλλαγή των συσχετισμών σε όλα τα επίπεδα, για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.