Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχονται δυσβάσταχοι φόροι για όλους τους Έλληνες - Εκπληρώνονται οι Προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού - "Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα" -"Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν"

Ο Άγιος Κοσμάς υπήρξε προφήτης σπουδαιότατος και πραγματικός καθότι πολλές από τις προφητείες του που έχουν διασωθεί ως τις μέρες μας, προκαλούν την έκπληξη, όχι μόνον για την σαφήνεια που τις διακατέχει, αλλά για το ότι έχουν αποδεικτέα εκπληρωθεί με τρόπο ξεκάθαρο.
Μεταξύ αυτών διαπιστώνομαι στις μέρες μας να εκπληρώνονται με κατηγορηματικό τρόπο και οι ανωτέρω, καθότι ήδη ξεκίνησε η αποστολή του πολυεκκαθαριστικού στους Έλληνες φορολογούμενους, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, βάσει του οποίου το μέσο νοικοκυριό θα επιβαρυνθεί με περίπου ένα μισθό. Πρόκειται για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά για Ι.Χ., καθώς και το τέλος επιτηδεύματος που αφορούν σε 3 εκατομμύρια φορολογούμενους, δηλ. όσων το 2010, το συνολικό εισόδημά τους από όλες τις πηγές ξεπερνούσε τα 12.000 ευρώ, όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αν πέρυσι δεν είχαν εισόδημα !!!     

 Νέα «ψυχρολουσία» θα υποστούν από την επόμενη εβδομάδα όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι, καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν «πακέτο» όλες τις έκτακτες εισφορές που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.


Με σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την αποστολή των εν λόγω εκκαθαριστικών, καθώς στην είσπραξη των εισφορών «ποντάρει» το οικονομικό επιτελείο για να αντιστρέψει την αρνητική πορεία των εσόδων, να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» που ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ και να παρουσιάσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στο τέλος του έτους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι συνολικά για την περίοδο 2011-2015 η κυβέρνηση, με βάση τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου, υπολογίζει ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες (Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κ.λπ.), αλλά και το τέλος επιτηδεύματος, περισσότερα από 9 δισ. Ευρώ.

Η εισφορά επιβάλλεται σε φορολογητέο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ, με συντελεστές που κυμαίνονται από 1% έως και 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Έτσι, μισθωτοί με μηνιαία εισοδήματα από 860 ευρώ και πάνω καλούνται να πληρώνουν κάθε χρόνο, από φέτος και μέχρι το 2015, εισφορά από 120 ευρώ.

Στους βουλευτές, υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς και ειδικούς γραμματείς υπουργείων, περιφερειάρχες, δημάρχους, γενικούς γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ευρωβουλευτές κ.λπ., επιβάλλεται ειδική εισφορά με συντελεστή 5% επί ολόκληρου του ποσού του εισοδήματός τους.

Ειδικά μόνο για φέτος το τέλος επιτηδεύματος που επιβάλλεται στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες ορίζεται στα 300 ευρώ, ενώ από το επόμενο έτος:

α) για τις επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους, ορίζεται σε 400 ευρώ ετησίως

β) για επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, σε 500 ευρώ ετησίως.

Εξάλλου στις περιπτώσεις λειτουργίας υποκαταστημάτων, επιβάλλεται επιπλέον τέλος επιτηδεύματος 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Όσον αφορά ειδικότερα τα Ι.Χ. η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται σε αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ.εκ. και ισούται με το γινόμενο του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης επί συντελεστή 5%, με αποτέλεσμα για ένα Ι.Χ. 2.000 κ.εκ. η έκτακτη εισφορά να ανέρχεται σε 440 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι από τις έκτακτες εισφορές εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοι, αλλά και όσοι έχουν σοβαρές αναπηρίες, ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό τους οι αποζημιώσεις λόγω διακοπής της εργασιακής σχέσης. Βέβαια οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν θα γλυτώσουν την ταλαιπωρία καθώς θα λάβουν τα σχετικά εκκαθαριστικά από τη ΓΓΠΣ και θα αναγκαστούν να περάσουν από την Εφορία τους προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να αποφύγουν την καταβολή των εισφορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό της οφειλής βεβαιώνεται συνολικά και καταβάλλεται σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις, ενώ κάθε δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των τριακοσίων ευρώ, εκτός της τελευταίας. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του συνολικά οφειλόμενου ποσού μέσα στην προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 5%, ακόμη κι αν πρόκειται για ποσά κάτω των τριακοσίων ευρώ.

Τα πρώτα 2,3 εκατομμύρια «ραβασάκια» της εφορίας που θα περιλαμβάνουν την έκτακτη εισφορά εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες αναμένεται να ταχυδρομηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται σε όσους είχαν πέρυσι εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, με συντελεστές από 1% έως 4%.

Το ποσό κυμαίνεται:

από 121 έως 200 ευρώ για εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ

από 408 έως 1.000 ευρώ για εισοδήματα από 20.000 έως 50.000 ευρώ

από 1.500 έως 3.000 ευρώ για εισοδήματα από 50.000 έως 100.000 ευρώ

από 4.000 και πάνω για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να καταβάλουν το ποσό σε 6 μηνιαίες δόσεις, κάθε μια από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης προβλέπεται έκπτωση 5%.

Η μεγαλύτερη φοροεπιδρομή από την εποχή που είχαμε το «χαράτσι»

Η αποστολή αυτού του πολυεκκαθαριστικού σημειώματος «ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ» που ήδη έχει αποσταλεί στους φορολογούμενους, θα επιβαρύνει το μέσο νοικοκυριό με περίπου ένα μισθό. Πρόκειται για ειδική εισφορά αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά για Ι.Χ., και φυσικά το τέλος επιτηδεύματος.

ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Πρόκειται για ατιμωτικό κεφαλικό φόρο, ο οποίος επιβλήθηκε από τους πρώτους χρόνους του Ισλαμισμού. Ήταν η αποζημίωση για την παραχώρηση του δικαιώματος να ζει κανείς και να λατρεύει τον θεό του. Κάθε χριστιανός από το δωδέκατο έτος της ηλικίας του και μέχρι τον θάνατό του όφειλε να εξαγοράζει κάθε χρόνο την άδεια αυτή. Πλήρωνε τον φόρο και παραλάμβανε από τον εισπράκτορα την προσωπική του απόδειξη, η οποία λεγότανε χαράτσι. Η απόδειξη ήταν χάρτινη και είχε κάθε χρόνο διαφορετικό χρώμα, έφερε δε το εξής κείμενο: «ο φέρων το παρόν έχει την άδειαν να φέρη επί έν έτος την κεφαλήν επί των ώμων του»

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Ο Άγιος Κοσμάς όπως αναφέρουμε και στην 1η σελίδα, υπήρξε προφήτης σπουδαίος καθότι πολλές από τις προφητείες του που έχουν διασωθεί ως τις μέρες μας, έχουν προκαλέσει την έκπληξη, όχι μόνον για την σαφήνεια που τις διακατέχει, αλλά και για το ότι έχουν αποδεικτέα εκπληρωθεί με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο. Μεταξύ αυτών διαπιστώνομαι στις μέρες μας να εκπληρώνονται με κατηγορηματικό τρόπο και οι προφητείες που αναφέρονται στην άδικη φοροεπιδρομή που εξαπέλυσε η Κυβέρνηση κατά των Ελλήνων, στο σύγχρονο αυτό τριπλό χαράτσι, που είναι το πολυεκκαθαριστικό, που σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων φορολογούμενων οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο και τις όποιες συμφωνίες έχουν γίνει στις πλάτες του Ελληνικού λαού.

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

"Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα" και «θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν", αναφέρουν δυο χαρακτηριστικές προφητείες του Πατροκοσμά. Μήπως ο "φόρος στα παράθυρα" που αναφέρει ο Πατροκοσμάς, είναι η κυβερνητική προώθηση των εργολάβων, για την αντικατάσταση των κουφωμάτων, δηλαδή ο ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ αναγκαστικός "πράσινος φόρος", από τον οποίο τελικά θα ωφεληθούν μόνο η κυβέρνηση και οι εργολάβοι; Μήπως ο «φόρος στις κότες» έχει να κάνει με τα όσα έγιναν στην πατρίδα με την λεγομένη γρίπη των πτηνών; Μήπως το τριπλό αυτό χαράτσι που έρχεται, είναι ο «μεγάλος δυσβάστακτος φόρος», για τον οποίο κάνει λόγο ο Ισαπόστολος και Μέγας Διδάσκαλος του Γένους μας;

Γιατί όμως να πληρώσει αυτόν τον δυσβάσταχτο φόρο ο Έλληνας και ειδικά αυτός που δεν έχει καμία ευθύνη για τα όσα συνέβησαν στην πατρίδα μας; Αυτοί που έχουν την πραγματική ευθύνη για την κατάντια και την χρεοκοπία της χώρας μας, που είναι σήμερα; Αυτοί δυστυχώς για τον Ελληνικό λαό δεν θα πληρώσουν, για μια ακόμη φορά τίποτε. Δεν ξέρω αν θα «προφθάσουν» ή αν θα μπορέσουν να εισπράξουν τους φόρους αυτούς οι κρατούντες, για να τους αποδώσουν στους δανειστές μας. Διαπιστώνετε όμως καθαρά ότι οι Έλληνες θα δυσκολευτούν πολύ, για να πληρώσουν αυτό το "χαράτσι" γιατί απλά, όπως λέει και η Ευαγγελική ρήση «ουκ αν λάβης παρά του μη έχοντος», δηλ. μην περιμένεις να πάρεις από αυτόν που δεν έχει…