Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

Αγαπητέ Παλμέ, είμαι κι εγώ ένας από τους 600 που βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Σωτήρα της Φραγκίστας για το Πανευρυτανικό Αντάμωμα, που διοργάνωσε με επιτυχία η Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων. Κατ΄ αρχάς θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για την σε γενικές γραμμές καλή οργάνωση της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης αλλά και για την επιλογή του χώρου, που όπως φαίνεται είναι ο καταλληλότερος για τέτοιες πανηγυρικές λαοσυνάξεις.

Πιστεύω όμως ότι η Ομοσπονδία, που πάσχισε τα μέγιστα με μπροστάρηδες την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρό της, έχει την δυνατότητα να κάνει ακόμη καλύτερο το Πανευρυτανικό Αντάμωμα και κυρίως να το προβάλει περισσότερο καθότι φέτος, αρκετοί Ευρυτάνες δεν γνώριζαν τίποτε για την εκδήλωση αυτή. Χαρακτηριστικό ότι σε πολλά χωριά του πρώην Δήμου Απεραντίων απ΄ όπου και κατάγομαι, δεν υπήρξε καθόλου ενημέρωση, ούτε καν μια στοιχειώδη ενημερωτική αφίσα.
Εκείνο όμως που μας ενόχλησε, όλους σχεδόν τους επισκέπτες σε αυτό το Αντάμωμα, ήταν το ερασιτεχνικό ως απαράδεκτο σέρβις και κυρίως οι πανάκριβες τιμές των ψητών κρεάτων και των ποτών.
Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να πληρώνεις 25 ευρώ το κιλό το κρέας, χωρίς πιάτο και πιρούνι στη Σωτήρα, την ίδια στιγμή που στις καλύτερες ταβέρνες στο Αγρίνιο που κατοικώ αλλά και στα πανηγύρια, η τιμή του ψητού, είναι στα 18 άντε και σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνει τα 20 ευρώ.
Παρακαλώ τους ιθύνοντες να λάβουν υπόψη την παρούσα επιστολή μου και να προβληματιστούν προκειμένου να διορθωθούν κάποια πράγματα, διότι τέτοιες συμπεριφορές, φοβάμαι ότι θα κάνουν μεγάλη ζημιά σε αυτή την τόσο μεγάλη ευρυτανική σύναξη, που τόσα χρόνια όλοι μας έχουμε αγκαλιάσει.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

ΕΝΑΣ ΕΥΡΥΤΝΑΣ ΠΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ