Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Πλήρωση κενών θέσεων Υπευθύνων και Μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων (Π.Ο.) των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κ.Π.Ε.

Την πλήρωση των θέσεων Υπευθύνων Κ.Π.Ε. και των μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας (Π.Ο.) των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της χώρας, αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την με Α.Π. 83688/Γ7/22-07-2011 Υπουργική απόφαση περί στελέχωσης των ΚΠΕ. Σε περιφερειακές ενότητες όπου υφίστανται παραπάνω από μία δομές  ΚΠΕ, θα στελεχωθούν με μία Παιδαγωγική Ομάδα των τεσσάρων μελών και έναν Υπεύθυνο για όλη την Περιφερειακή Ενότητα. Η έδρα λειτουργίας της Παιδαγωγικής Ομάδας θα ορίζεται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Η στελέχωση θα γίνει σύμφωνα με τον πίνακα του παραρτήματος.

Επίσης αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας λόγω οργανωτικών αδυναμιών των ΚΠΕ Βιστωνίδας Ξάνθης,
Ποροϊων Σερρών, Βάμου Χανίων, Πεταλουδών Ρόδου, Σικυωνιών Κορινθίας, Βαθέως Σάμου, Ιθάκης Κεφαλληνίας, Σφακιωτών Λευκάδος, Φιλιατών Θεσπρωτίας, Φιλιπιάδος Πρεβέζης. Το ΚΠΕ Κορθίου Άνδρου παύει να είναι Συντονιστικό και συμμετέχει στην Συμβουλευτική Επιτροπή ΚΠΕ (ΣΕΠΚΕ) Αττικής.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Η αίτηση, συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά, πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 4/8/11 στην τοπική Δ/νση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει ο εκπαιδευτικός και να απευθύνεται προς την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει/ανήκουν το/τα Κ.Π.Ε. όπου επιθυμεί να αποσπαστεί. Κάθε εκπαιδευτικός έχει δικαίωμα υποβολής αιτήσεων σε έως και δύο Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως αριθμού Κ.Π.Ε.. Στην αίτηση θα πρέπει να δηλώνεται η σειρά προτίμησης των Κ.Π.Ε. καθώς και το είδος της θέσης (Υπευθύνου, Αναπληρωτή Υπευθύνου,  Μέλους Π.Ο. του Κ.Π.Ε.) την οποία επιθυμεί. Κατατίθεται μία αίτηση ανά Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης.
Mε το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και το αργότερο έως τρεις εργάσιμες ημέρες μετά τη λήξη αυτής, οι τοπικές Δ/νσεις Εκπαίδευσης οφείλουν να διαβιβάσουν τις αιτήσεις προς τις αντίστοιχες Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης  έως  9/8/11 .
Τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. θα καταρτίσουν πίνακες επιλογής με βάση τους οποίους οι Περιφερειακοί Διευθυντές θα ορίσουν με Απόφασή τους τον Υπεύθυνο, και τα μέλη της Π.Ο. κάθε Κ.Π.Ε  έως  17/8/11. Οι επιλογές και τοποθετήσεις θα γίνουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην προαναφερθείσα Υ.Α. περί στελέχωσης των ΚΠΕ.
Μετά την ανάρτηση των πινάκων και σε διάστημα τριών (3 )ημερών μπορούν να υποβληθούν τυχόν ενστάσεις από τους υποψηφίους έως  22/8/11 .
Οι Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης οφείλουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες μέχρι 26/8/11 και να ανακοινώσουν το αποτέλεσμα στους ενδιαφερόμενους, στις υπηρεσίες τους και στη Διεύθυνση Σ.Ε.Π.Ε.Δ του ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ. μέχρι τις  29/8/11.
Η απόσπαση ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2011 και λήγει την 31 Αυγούστου 2015.
Ο χρόνος θητείας στις ανωτέρω θέσεις λαμβάνεται υπόψη για θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης, λογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας στην οργανική θέση και η υπηρεσία προσμετράται ως διδακτική. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τις μονάδες συνθηκών διαβίωσης της πλησιέστερης σχολικής μονάδας προς το ΚΠΕ στο οποίο επιλέγονται  να  υπηρετήσουν .