Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ολοκληρώθηκε και το φετινό ΠΑΖΑΡΙ στο Καρπενήσι

Ούτε πέντε ημέρες δεν διήρκησε το φετινό παζάρι του Καρπενησίου, το οποίο είναι από τα πιο παλιά στο Ελλαδικό χώρο. Από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έως σήμερα, ήταν στημένοι οι πάγκοι με τις πραμάτειες κάθε είδους από τους 200 και εμπόρους, που συμμετείχαν στο φετινό παζάρι.

Για πρώτη φορά, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, η κίνηση δεν ήταν όπως τις προηγούμενες χρονιές. Οι έμποροί αυτό το ήξεραν και για το λόγο αυτό διατήρησαν τις χαμηλότερες δυνατές τιμές σε όλα σχεδόν τα είδη, προκειμένου έτσι να προσεγγίσουν τους χαμηλούς εισοδηματίες.
Το παζάρι έλαβε χώρα στην περιοχή του πάνω Ξηριά στο δρόμο προς τον ΟΑΕΔ, ενώ η Δημοτική Αρχή Καρπενησίου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Γενιτσαρόπουλος, πρόσφεραν κάθε διευκόλυνση στους εμπόρους, κάτι το οποίο εκτιμήθηκε ιδιαίτερα.
ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ
ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Φέτος, όμως, υπήρξαν και παρατράγουδα καθώς συνελλήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 31-07-2011 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ένας 64χρονος ημεδαπός και μια 63χρονη ημεδαπή, κάτοικοι Ηρακλείου Κρήτης, κατηγορούμενοι για απάτη και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, την Κυριακή το απόγευμα αστυνομικοί σε έλεγχο που διενήργησαν στο χώρο της ετήσιας εμποροπανήγυρις Καρπενησίου, συνέλλαβαν τους δράστες διότι, είχαν εκθέσει προς πώληση 1.222 ζεύγη ανδρικών καλτσών, τα οποία έφεραν πλαστές ετικέτες με απομίμηση γνήσιου σήματος γνωστής ελληνικής βιομηχανίας.
Το εμπόρευμα κατασχέθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία Καρπενησίου και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.