Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Διήμερη επίσκεψη Ιερώνυμου σε Καρπενήσι και Φραγκίστα

Την ιστορική Ανατολική Φραγκίστα επισκέφτηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος, όπως πέρσι έτσι και φέτος, στα τέλη του Ιουλίου βρέθηκε για 2 μέρες (27 και 28/7) στην Ανατολική Φραγκίστα, όπου και φιλοξενήθηκε από τον πρώην συνεργάτη του, προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης Αιόλου, Ανατολικοφραγκιστιανό π. Θωμά Χρυσικό.


Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, νωρίτερα επισκέφθηκε στο Καρπενήσι τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο, με τον οποίο είχε εγκάρδια συνομιλία για τρέχοντα θέματα που αφορούν την Εκκλησία και όχι μόνο.

Ο Αρχιεπίσκοπος, που συνοδεύονταν από τον Διευθυντή του Γραφείου του Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Παπαθανασίου, ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μόλις έφτασε στη Φραγκίστα έγινε δεκτός με θέρμη από τους κατοίκους και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.

Το βράδυ, ο πατήρ Θωμάς Χρυσικός παρέθεσε δείπνο στον Μακαριώτατο και στη συνοδεία του και μαζί του δείπνησαν οι εφημέριοι Ανατολικής και Δυτικής Φραγκίστας, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Νίκος Φούκας, ο γνωστός νομικός Βαγγέλης Μπίκας, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Καφαντάρη, Κώστας Κωστόπουλος, η Δ/ντρια του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας, Μοναχή Φεβρωνία, ο τοπικός σύμβουλος Γρηγόρης Παπαδόπουλος, ο ιατρός Βασίλης Αυγερινός με τη σύζυγο του και το μέλος της ΟΕΣ Μαρία Παπαδοπούλου.

Προ του δείπνου, ο Μακαριώτατος, με περίσσια ευγένεια και πατρική αγάπη, παραχώρησε στη Διευθύντρια του ΕΠ και δημοτική σύμβουλο Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, αποκλειστική συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στο επόμενο φύλλο του Ε.Π..

Την επομένη ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τη Δυτική Φραγκίστα και στη συνέχεια προσκύνησε στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ενώ το μεσημέρι, με γεμάτες μπαταρίες από το καθαρό και υπέροχο ευρυτανικό περιβάλλον, αναχώρησε για τη Λαμία, όπου και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαο.

Την Κυριακή ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στον Ορχομενό Βοιωτίας και στο μνημόσυνο της Μαρίας Βούτσα, μητέρας του προσωπικού του γιατρού και στενού του συνεργάτη.