Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό

Ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται στις 19 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και στις άλλες δράσεις της Αγροτικής Εστίας. Φέτος υπολογίζεται πως 180.000 αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οκταήμερες διακοπές μέσα από το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού (χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή με μικρή συμμετοχή).

Επιπλέον 30.000 άτομα θα συμμετάσχουν στο εκδρομικό πρόγραμμα (διάρκειας τριών ημερών) και 800 αυτοτελώς απασχολούμενοι θα πάρουν μέρος στο επιμορφωτικό πρόγραμμα. Τέλος θα χορηγηθούν δελτία παροχής βιβλίων σε 300.000 άτομα.
Δικαιούχοι
Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας. Από το ΚΕΠ θα ενημερωθούν τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν) και θα παραλάβουν τα σχετικά δελτία συμμετοχής του (εκτός από τα δελτία του 5νθήμερου προγράμματος, τα οποία θα αποσταλούν απευθείας από τον ΟΓΑ). Σημειώνεται πως δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι:
Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων
Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης)
Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά)
Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:
Αστυνομική Ταυτότητα
Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα για το έτος 2011, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα)
Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου
Πρέπει να σημειωθεί πως τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει το Ταμείο.
Ξεκινά τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται στις 19 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και στις άλλες δράσεις της Αγροτικής Εστίας.