Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Υπό έλεγχο η μεγάλη Πυρκαγιά στην Αγία Βλαχέρνα Με την έγκαιρη παρέμβαση της ΠΥ, σβήστηκε η φωτιά στο Κλαψί

Στην Ευρυτανία από το πρωί της περασμένης Πέμπτης, μέχρι και την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ, φωτιά κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή μεταξύ Αγ. Βλαχέρνας και Βελωτά του Δήμου Καρπενησίου, αποτεφρώνοντας περίπου 100 στρέμματα.
Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εδώ και μια βδομάδα περίπου δίνουν μάχη να σβήσουν τη φωτιά, η οποία προκλήθηκε από κεραυνό, αλλά το δύσβατο της περιοχής κάνει το έργο τους πολύ δύσκολο.
Στην κατάσβεση της φωτιάς έχουν επιχειρήσει άνδρες από το πεζοπόρο τμήμα της Π.Υ. Λαμίας, ενώ και ελικόπτερα της υπηρεσίας έλαβαν μέρος στην επιχείρηση. 

Αν και τέθηκε η φωτιά υπό μερικό έλεγχο, δεν έχει καταφερθεί να σβηστούν όλες οι εστίες λόγω της μη προσβασιμότητας της περιοχής. Πυροσβέστες βρίσκονται στην περιοχή νυχθημερόν ελέγχοντας τις εστίες για να μην εξαπλωθεί η φωτιά σε διπλανή  δασώδη περιοχή αλλά και στα χωριά. 
Φωτιά στο Κλαυσί
Εντωμεταξύ χθες το μεσημέρι, φωτιά ξέσπασε στο Κλαυσί που προκλήθηκε από άγνωστη αιτία. Οι φλόγες περικύκλωσαν τον ξενώνα «Το Κάλλιον» και στην κυριολεξία «έγλυψαν» τις αυλές των γύρω σπιτιών. Οι κάτοικοι προσπάθησαν τα σβήσουν τη φωτιά και ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική. Οι άνδρες της ΠΥ Καρπενησίου σε χρόνο ρεκόρ έφτασαν στην περιοχή και έσβησαν τη φωτιά πριν αυτή σημειώσει ζημιές στις κατοικίες.
Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνούνται από τη ΠΥ Καρπενησίου.
Πύρινη λαίλαπα με 102 εστίες πυρκαγιών 
κατακαίει τη χώρα από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο.
Περίπου 50.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν ήδη αποτεφρωθεί σε μερικές από τις ομορφότερες περιοχές της επικράτειας. Κάτοικοι χωριών στην Αρκαδία έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταφθάνουν για να συνδράμουν τους Έλληνες συναδέλφους τους.