Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Έντονες οι ενστάσεις του ΛΑΟΣ Με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίστηκε η ανέγερση τεμένους στον Ελαιώνα

Με 198 ψήφους υπέρ, έναντι 16 κατά επί συνόλου 214 ψηφισάντων, εγκρίθηκε η ρύθμιση που περιελάμβανε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα, για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη.


Ο κ. Καρατζαφέρης εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι με την δημιουργία τεμένους «πάτε να κάνετε ένα εργοστάσιο παραγωγής τρομοκρατών».

«Παίζετε με τη φωτιά και καταστρέφετε την Ελλάδα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι πάμε σε εκλογές τώρα για να σωθείτε. Διαφορετικά, ούτε τα Ειδικά Δικαστήρια θα φθάσουν. Φαίνεται πως θα κοιτάμε προς το Γουδή», είπε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αντιδρώντας τον κάλεσε να είναι πιο προσεχτικός.

Όσον αφορά το τέμενος, τον παρέπεμψε στην ελληνική ιστορία και ειδικότερα στον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος «για τους δικούς του σκοπούς (σ.σ. προκειμένου να ωθήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία να υπογράψει τη συνθήκη των Αθηνών του 1913 ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή) ήθελε να κάνει ακριβώς κάτι παρόμοιο».

«Εμείς είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στην ιστορική συνέχεια του Ελευθερίου Βενιζέλου και των ιδεών που πρεσβεύει» απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Newsroom ΔΟΛ