Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Συμεώνος στο Λογγίτσι

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Συμεώνος του Στυλίτου στον μοναδικό ομώνυμο ιερό ναό του Αγίου στο Λογγίτσι του Δήμου Αγράφων.
Ανήμερα της εορτής, κλήρος και λαός ανηφόρησαν στο βουναλάκι που βρίσκεται το κοιμητήριο του χωριού, όπου εκεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, τελέστηκε από τον εφημέριο του χωριού π. Κων/νο Καναβάκη και ιερείς της περιοχής η Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας.
Μετά το πέρας αυτής, στον αύλιο χώρο του Ναού, επί τη ενάρξει του νέου Εκκλησιαστικού έτους και του νέου μήνα, τελέστηκε Αγιασμός και ακολούθησε κέρασμα – ευλογία προς όλους τους παρευρισκόμενους.
Για άλλη μια χρονιά το Εκκλ. Συμβούλιο με πρωτεργάτη τον ακούραστο Γιώργο Φούκα, φρόντισε έτσι ώστε η μεγάλη αυτή γιορτή του χωριού να γίνει μέσα στα ελληνορθόδοξα πλαίσια και να οργανωθεί τέλεια.
Την παραμονή όσο και ανήμερα το βράδυ, στο χωριό και στην αυλή της Εκκλησίας της Παναγίας έλαβε χώρα παραδοσιακό πανηγύρι με τους αδελφούς ΚΩΣΤΑΡΈΛΛΟΥ να παρουσιάζουν ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα που ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στο πανηγύρι αυτό.
Τίμησαν με την παρουσία τους το εορταστικό αυτό διήμερο στο Λογγίτσι, ο εκ Λογγιτσίου καταγόμενος Αντιδήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Βελεάτης, η Δημοτική Σύμβουλος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, εκπρόσωποι Συλλόγων και πλήθος κόσμου. Και του χρόνου.