Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ BLACKROCK & ΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ


Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τι πιστεύετε ότι θα πετύχετε με αυτό το νομοσχέδιο; Να διορθώσετε ατέλειες 36 ετών; 36 χρόνια πέρασαν, παραπάνω από το 1/3 του αιώνα, διάστημα κατά το οποίο τα δύο μεγάλα κόμματα δεν διενήργησαν κανένα δημοψήφισμα.
36 χρόνια καμία έκφραση άμεσης Δημοκρατίας και, τώρα, με αυτό το νομοσχέδιο που φέρνετε, επιδιώκετε μία άμεση Δημοκρατία της οποίας, όμως, εσείς οι ίδιοι θα καθορίζετε την πορεία! Γιατί; Για τις ανάγκες της επικαιρότητας; Και θα προλάβετε να το κάνετε ή θα αποτελέσει ένα εργαλείο στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης προς εξυπηρέτηση των κομματικών της σκοπιμοτήτων;
Πρόταση: Ορίστε μία συγκεκριμένη ημέρα, την 1η Κυριακή, ας πούμε, του Νοεμβρίου κάθε έτους, ως ημέρα δημοψηφίσματος. 3 μήνες πριν θα καλούνται τα κόμματα να καταθέτουν ερωτήματα και στο τέλος θα τίθενται στο λαό 2 ερωτήματα από το κυβερνών κόμμα - θα δικαιούται 1 ως κυβέρνηση και ένα ως κόμμα- και ένα ερώτημα από κάθε άλλο κόμμα. Έτσι θα ξέρει ο ελληνικός λαός ότι καλείται να αποφασίζει για κρίσιμα μεγάλα ζητήματα μία καθορισμένη ημέρα το χρόνο. Αυτό είναι άμεση Δημοκρατία και όχι αυτό που φέρνετε που είναι ουσιαστικά ασέλγεια στη Δημοκρατία προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.
Άλλωστε είστε μία κυβέρνηση που, όπως ακούστηκε και στην Αίθουσα και με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις, δεν έχετε την πλειοψηφία και οδεύετε κάτω από το 10%! Δεν έχετε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, είστε μία κυβέρνηση του 15% το πολύ και πάτε τώρα να καθορίσετε στεγανά για τον ελληνικό λαό. Αν θέλετε να το διορθώσετε και να υιοθετήσετε τώρα την πρόταση που σας έκανα για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, εμείς θα είμαστε θετικοί.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
κ. Υπουργέ, ανακύπτουν συνεχώς τεράστια θέματα. Είστε έγκριτος δικηγόρος εσείς, το ίδιο και η σύζυγός σας, και έχετε και 2 καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου στην κυβέρνηση. Σας ερωτώ: Έχουμε σήμερα Εθνική κυριαρχία ή όλες οι πράξεις τελούν υπό δουλεία; Η τρόικα έκανε πρόσφατα, χωρίς την παρουσία του αρμόδιου υπουργού, επιθεώρηση στα Δικαστήρια. Αύριο, θα κάνει και στο στρατό έτσι όπως πάμε; Έχει κανείς σήμερα την ψευδαίσθηση ότι το κουμάντο δεν είναι στα χέρια του Ράιχενμπαχ;

ΓΙΑ ΤΟ "ΕΥΡΗΚΑ"
Δεν θα πω όπως άλλος πολιτικός αρχηγός και δεν θα υιοθετήσω το ότι ενδεχομένως υπάρχει δόλος να ξεπουληθεί η χώρα μπιτ παρά. Σας μίλησε ο κ. Ροντούλης για το πρόγραμμα ΕΥΡΗΚΑ. Είχα μιλήσει για Γουδί και κάποιοι με ενεκάλεσαν. Πολύ φοβούμαι ότι ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου ενός κοινοβουλευτικού κόμματος έχει καλύτερη πληροφόρηση. 125 δις κοστολογήθηκε όλη η Ελλάδα! Περί αυτού πρόκειται. Έρχεται δε από την άλλη η BlackRock, ελέγχει τις τράπεζες και βρίσκει μία εταιρεία να χρωστάει π.χ. 850 εκατομμύρια ευρώ. Λέει λοιπόν, αντί αυτής της επισφάλειας, γράψε ότι θα εισπράξεις 30 εκατομμύρια ευρώ. Έρχεται λοιπόν τότε ο Γερμανός μέσω του ταμείου που έχει ήδη θεσπιστεί για τις τράπεζες και λέει πάρε αυτά τα 30 εκατ. και δώσε μου το χρέος της επιχείρησης.

ΓΙΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ & ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Μη σκεφτείτε και μην διανοηθείτε ότι αυτά που μεθοδεύετε στο Ταμείο Ακίνητης Περιουσίας θα περάσουν χωρίς την αντίσταση τουλάχιστον τη δική μας. Ερωτώ: Γιατί δεν δεχόμαστε στην Ελλάδα το Ρώσο Πρόεδρο; Η Ρωσία είναι έτοιμη να έρθει εδώ με σειρά επενδυτών, οι οποίοι θα δώσουν περισσότερα από τα 125 δις και χωρίς να απολέσει το κράτος για πάντα το ιδιοκτησιακό του δικαίωμα. Θα μπουν ως στρατηγικοί επενδυτές. Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, δέσμευση και επιθυμία για άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα από τη Ρωσία, που για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε αποκρούει αυτή η κυβέρνηση.
 Σε 20 ημέρες έρχεται πάλι ο 4ος στην ιεραρχία της Κίνας και ενδιαφέρεται για επενδύσεις. Την προηγούμενη φορά που είχε έρθει, από τα 100 που μας έδινε, πήραμε τα 2.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΟΔΡΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Υπάρχει όμως αυτή η δουλεία να δώσουμε τον πλούτο της χώρας στο γκέτο των Βρυξελλών και με τον τρόπο που θέλει η Αμερική. Αυτό μας έφερε εδώ σήμερα.. Οφείλουμε όμως να αναζητήσουμε κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.
Η κατάσταση σήμερα οδηγείται στο μη παρέκει όχι από τη δυναμική των πραγμάτων αλλά από τη δική σας αδυναμία να αντιδράσετε σε όλα όσα μεθοδεύονται για την πατρίδα από αυτούς που θέλουν να ασελγήσουν στον πλούτο της χώρας μας. Εάν είστε έτοιμοι να αντιδράσετε σε όλα αυτά να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σας κι εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την αντίδρασή σας αυτήν. Λέμε όμως ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Ελλάδας, επειδή κάποιοι επιθυμούν να πάρουν αυτόν τον άγιο τόπο έναντι πινακίου φακής.

Μετά από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Καστανίδη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΑ "ΚΟΡΑΚΙΑ"
«Μιλήσατε για "συνομωσιολογία". Εσείς δηλαδή δεν την βλέπετε πουθενά; Δεν βλέπετε ότι αυτή τη στιγμή μεθοδεύεται μια ληστρική επιδρομή εναντίον της χώρας; Δεν σας έχει ενημερώσει καμία υπηρεσία της χώρας ότι οι Γερμανοί ετοιμάζονται για να έρθουν να πάρουν, όχι με δικά τους λεφτά, -υπάρχει ήδη Ταμείο για τις τράπεζες- όλα αυτά που έχουμε στον τόπο. Είναι αδιανόητο να μην το ξέρετε.
Εγώ δεν θα προστρέξω στην άποψη ότι ο Παπανδρέου τα κάνει όλα με δόλο αλλά λέω ξεκάθαρα ότι σας έφυγε εντελώς η κατάσταση από τα χέρια και τα κοράκια ετοιμάζονται. Ήμουν για μια εβδομάδα στο Λονδίνο και είχα συζητήσεις με δύο μεγάλα funds, το ένα εκ των οποίων μάλιστα είχε επενδύσει στην Ελλάδα πριν από 10 χρόνια περίπου. Αυτοί λοιπόν μου είπαν: Τι να έρθουμε να κάνουμε στην Ελλάδα αφού τα έχουν "καπαρώσει" όλα οι Γερμανοί;
Έχει λοιπόν ήδη ξεκαθαριστεί στη οικονομική πιάτσα ότι έρχονται εδώ να τα πάρουν όλα. Και να σας θυμίσω μια σειρά πραγμάτων: ΟΤΕ, Αεροδρόμιο... εδώ μέσα σ΄ αυτή την αίθουσα σταμάτησε ο ΛΑ.Ο.Σ το κόλπο το μεγάλο με το αεροδρόμιο - 20 χρόνια επέκταση με 240 εκ. €, όσο κοστίζουν δηλαδή τα μαγαζιά και το parking των αυτοκινήτων και γι΄ αυτό είχα πει ότι θα πάτε Γουδί, κάτι που άκουσαν στο Ταμείο Αξιοποίησης και τα μαζέψανε.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Είχαμε μια πολλαπλάσια προσφορά από τους Κινέζους και την εξασφάλιση, για όσο υπάρχει συμμετοχή των Κινέζων στο αεροδρόμιο, καθημερινή πτήση Αθήνα-Πεκίνο με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Επομένως λοιπόν υπάρχει μια διάθεση ληστρικής επιδρομής. Ο ρόλος ο δικός εδώ είναι να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο. Και επειδή εσείς, κ. Υπουργέ, παίζετε πάνω στη σκηνή δεν βλέπετε το έργο όπως το βλέπουμε εμείς κάτω από την πλατεία ή από τον εξώστη και επειδή ουδείς μπορεί να κρίνει το έργο στο οποίο πρωταγωνιστεί, ακούστε μας: Σας λέμε για άλλη μια φορά ότι ο Μεντβέντεφ περιμένει σήμερα την πρόσκληση. Σήμερα και όχι την επόμενη εβδομάδα. Εκεί είναι ο κ. Παπούλιας. Δώστε του τη συγκατάθεση να έρθει ο Ρώσος Πρόεδρος με σειρά επιχειρηματιών που θα μπορούσαν να λύσουν το θέμα. Εγώ σας δίνω συγκεκριμένη πρόταση όπως όταν έφερα στον Πρωθυπουργό τον Δημήτριεφ που έλεγε: δέχομαι να σας δώσω τα άρματα με clearing... Και δεν έγινε τίποτα. Άρα, εμάς οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες. Μετά απ΄ αυτή τη δήλωση πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός θα ευαισθητοποιηθεί να ρωτήσει να μάθει περισσότερα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΤΡΟΙΚΑΣ
Αναφέρατε ως επιχείρημα το τι έκανε η τρόικα στον κ. Σαμαρά. Εξηγήστε μου κ. Υπουργέ τη λογική: όταν η Τρόικα έχει να κάνει με πολύ μαλακούς -με πλαστελίνη- γιατί να πάει να τα βρει με κάποιον που είναι πιο "δύσκολος"; Λέει η Τρόικα: γιατί να πάω με το Σαμαρά που είναι σκληρός και κάνει τη δική του πολιτική έξω απ΄ τη δική μας; Άρα το επιχείρημα είναι αίολο και μετέωρο.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ας ξεκαθαρίσουμε και για τα μέσα ενημέρωσης που ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης: τα ΜΜΕ είναι πολύ βατά με την κυβέρνηση. Όχι γιατί την αγάπησαν ξαφνικά ή έχουν εμπιστοσύνη σ΄ αυτά που κάνει αλλά είναι όμηροι των τραπεζών και δεν μπορούν να ασκήσουν την κριτική που θα ήθελαν να ασκήσουν γιατί τότε θα έπρεπε να "ξεσκίσουν" την Black Rock και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις ελληνικές επιχειρήσεις. Δεν το κάνουν όμως γιατί η Black Rock θα εγκρίνει αύριο αν θα πάρουν δάνειο. Μια συγκεκριμένη εφημερίδα που ήταν κάποτε κάτι σαν σημαία, τώρα, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα δανειάκι, έπαιξε συγκεκριμένα παιχνίδια. Επομένως, λοιπόν, για ποιόν, Τύπο μιλάτε; Ένας Τύπος που οικονομικά θνήσκει; Που βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση απ΄ ότι η Ελλάδα στους οίκους αξιολόγησης;

ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Τέλος, ο χώρος αυτός είναι η "Βουλή των Ελλήνων", δεν είναι η ελληνική Βουλή. Είναι η Βουλή όλων των Ελλήνων, και αυτών που ζουν εντός των συνόρων και αυτών που ζουν εκτός. Επειδή αυτοί που ζουν εκτός έχουν μία εξαιρετική τρυφερότητα απέναντι στη χώρα και ίσως πιο έντονο το πατριωτικό καθήκον, δεν μπορεί να εξαιρούνται από μεγάλα εθνικά θέματα. Να τους δοθεί η δυνατότητα να μπορούν να ψηφίζουν με ένα ναι ή ένα όχι στα οικεία Προξενεία. Τι ποιο εύκολο, ποια η δυσκολία; Δεσμευτείτε ότι σε περίπτωση που το Δημοψήφισμα είναι αρνητικό ότι θα παραιτηθείτε. Βάλτε ό,τι ερώτημα θέλετε, αλλά αν είναι αρνητικό, να σηκωθείτε να φύγετε. Το 40%, τι σημαίνει; Αν δεν πάει να ψηφίσει ο ελληνικός λαός και το 50% του 40% πει "λευκό", θα αποφασίσει το 20%, άρα το 11%, άρα το 11% δημιουργεί αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει το 40%, εάν δεν λαμβάνονται υπόψη τα "λευκά". Πιστεύω, λοιπόν, ότι το πάθος σας να υπερασπιστείτε την ανάγκη επιβιώσεως της κυβέρνησης είναι εντελώς διάφορο από το εθνικό συμφέρον.
Υπηρετήστε το εθνικό συμφέρον!».