Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Με αφορμή την δημόσια αμφισβήτηση όσων ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τα προβλήματα και τις ανάγκες του νοσοκομείου Καρπενησίου, σε σύσκεψη της Περιφέρειας στο Καρπενήσι,  από τον βουλευτή Ευρυτανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Καρανίκα,

Σημειώνουμε:
1.Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την έλλειψη γιατρών πολλών ειδικοτήτων, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Δεν μπορεί επίσης να αρνηθεί την έλλειψη σύγχρονου εξοπλισμού.
2.Οι ασθενείς και τα επείγοντα περιστατικά, αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά με την αυτοθυσία και τις αυξημένες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, παρά τις ελλείψεις του νοσοκομείου. Δεν είναι λίγοι, όμως, εκείνοι που τελικά αναγκάζονται να ταξιδέψουν πολλά χιλιόμετρα για να βρουν ειδικό γιατρό που λείπει από την σύνθεση του νοσοκομείου της Ευρυτανίας ή να αναζητήσουν υπηρεσίες, που λόγω έλλειψης εξοπλισμού δεν μπορεί να προσφέρει το συγκεκριμένο νοσοκομείο.
3.Κανείς δεν μπορεί, επίσης, να αρνηθεί πως τα ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων και η εμπορευματοποίηση της υγείας επηρεάζουν και το Νοσοκομείο του Καρπενησίου. Πως η χρηματοδότηση του είναι λειψή και επιδρά στην λειτουργία του.
4.Αυτά εκφράζουν λαϊκές ανάγκες για τις οποίες η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απαιτεί άμεσα λύσεις. Ζητάει μάλιστα από τους κατοίκους της περιοχής να τις απαιτήσουν από την κυβέρνηση. Να τις εντάξουν στις διεκδικήσεις τους για δωρεάν, υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια υγεία.
5.Ο κ. Καρανίκας για να υπερασπισθεί την κυβερνητική πολιτική υποκρίνεται πως αγνοεί την πραγματικότητα. Δεν θέλει και  δεν μπορεί να την αλλάξει.
Αυτό είναι δικαίωμα του. Δεν μπορεί, όμως, να ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν προβλήματα στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Δεν μπορεί να  λέει ψέματα που αναιρούν την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να διαψεύδει την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Αντί οποιασδήποτε άλλης απάντησης τον παραδίδομε στην κρίση του λαού που στις σημερινές συνθήκες εκπροσωπεί.

 ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
 ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ