Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ


* Ουσιαστική και ιδιαίτερη πολύ σοβαρή ήταν η προχθεσινή τηλεοπτική παρουσία του Χρήστου Αρβανίτη στο STAR Kεντρικής Ελλάδας.
Ο Πολιτευτής του Νομού μας, με μεστό πολιτικό λόγο αλλά και με επιχειρήματα, έδειξε ότι είναι απόλυτα ενήμερος για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση καθώς και για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και εν γένει ο ελληνικός λαός σε αυτή την δύσκολη εποχή. Με τέτοιες εμφανίσεις αλλά και με την σοβαρότητα που τον διακρίνει, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείτε η συμμετοχή του στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν…

* Αξιέπαινη από κάθε πλευρά θεωρείτε η πρόταση των Δημοτικών Συμβούλων της  «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» του Δήμου Καρπενησίου, κ.κ. Ντίνου Μπομποτσιάρη και Θανάση Καραγιαννόπουλου, να προσφερθεί εκ μέρους των δημοτικών συμβούλων, ένα ποσοστό της τάξεως του 25% των αποδοχών των συνεδριάσεων Δ.Σ και επιτροπών, ως προσφορά «Κοινωνικής αλληλεγγύης των μελών του Δ.Σ», για την ενίσχυση δραστηριοτήτων όπως είναι τα συσσίτια αγάπης και το κοινωνικό παντοπωλείο. Σε μια εποχή δύσκολη για όλους τους Έλληνες, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων…

* Tην ώρα που οι προαναφερθέντες Δ.Σ προβαίνουν σε αυτή την κίνηση και την ίδια ώρα που οι μισθωτοί και συνταξιούχοι στενάζουν απο τις περικοπές των μισθών τους, εν αντιθέσει θα σας παρουσιάσω πως "κακοπληρώνονται" και ποια είναι τα πενιχρά προνόμια που απολαμβάνουν  οι εκπρόσωποι του λαού στην Βουλή. Έχουμε και λέμε:
1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα…
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ…..

* Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει συμβεί με τους κ.κ. Καρφή και Ντέκα, όμως ξέρω ότι δύσκολα αλλάζει χούγια ο άνθρωπος…