Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία»ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - “Σχετικά με το «χαράτσι» της ΔΕΗ

Κατά την 26η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Καρπενησίου, 16 Νοεμβρίου 2011 και στη συζήτηση σχετικά με το «χαράτσι» που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες διαμέσου των λογαριασμών της ΔΕΗ, η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου έκανε την παρακάτω τοποθέτηση.
Αναταραχή επικρατεί και στην κοινωνία του Καρπενησίου από τα ατελείωτα «χαράτσια» που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. Ένα μέρος των δημοτών του δήμου μας αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι διαμέσου της ΔΕΗ. Οι πολίτες αυτοί είτε είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, ανήμποροι, άποροι, άνεργοι, κλπ. είτε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν εξοντωτικά έκτακτα υπέρογκα χαράτσια αλλά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν , αφού τρέχουν και άλλες τακτικές απαιτήσεις (δάνεια, ασφαλιστικά ταμεία κ.α.). Έτσι, αναμένονται και στο δήμο μας να υπάρξουν προσφυγές στα δικαστήρια για ανακοπή του συγκεκριμένου χαρατσίου  μέσα από το λογαριασμό  της ΔΕΗ.
Πολλοί δήμοι στην Ελλάδα βρίσκονται δίπλα στους δημότες τους στην πράξη και όχι στα λόγια. Ο δήμος Καρπενησίου πρέπει να συμπαρασταθεί στους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν «το χαράτσι». Έτσι προτείναμε
1) Να υπάρξει ενιαία νομική υποστήριξη προς όλους τους πολίτες που θα καταφύγουν στα δικαστήρια , σε συνεργασία  με τον δικηγορικό σύλλογο Ευρυτανίας.
2) Να στείλει ο Δήμος εξώδικο στη ΔΕΗ και να κάνει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην υπάρξουν διακοπές σύνδεσης του ρεύματος , εφόσον έχει πληρωθεί η κατανάλωση του ρεύματος.
3) Να απευθύνει το Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτυρία στον Υπουργό Οικονομικών, διαβιβάζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων.
4) Να κατατεθεί υπόμνημα στην Εισαγγελία Ευρυτανίας , όπου οι αρμόδιοι να τίθενται προ των ευθυνών τους για πιθανές βλάβες στην υγεία των πολιτών ή βλάβες σε προϊόντα ή υλικά αγαθά λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και παρ’ ότι θα έχει πληρωθεί το καταναλωθέν ηλεκτρικό ρεύμα.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου πιστεύει ότι δεν αρκούν τα ευχολόγια και τα δελτία τύπου κατανόησης των δυσκολιών που υφίστανται οι πολίτες . Χρειάζεται έμπρακτη συμπαράσταση στους χειμαζόμενους δημότες του δήμου μας.