Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

H 1η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Παρά τα ρεπορτάζ και τα όσα γράφονται και ακούγονται, ακόμη δεν είδαν το φως της δημοσιότητας πολλά ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των αυτοδιοικητικών του τόπου μας, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Είναι ένα θεματάκι που συζητιέται πολύ τελευταία και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τους έχοντες και μη έχοντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


* Για παντελή απουσία της Περιφέρειας Στερεάς από την Τουριστική Έκθεση Filoxenia της Θεσσαλονίκης, μίλησε ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Ευρυτανίας Γιάννης Ματζούφας και για απαξίωση του Χιονοδρομικού μας Κέντρου που δεν προβλήθηκε όπως θα έπρεπε σε μια τόσο σπουδαία Έκθεση. Δεν ξέρω ποια είναι η τακτική των αρμοδίων, όμως θεωρώ ότι τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να τις εκμεταλλευόμαστε με τον καλύτερο τρόπο.

* Τους αναπληρωτές προϊσταμένους σε τμήματα του δήμου μετά και την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. (ΦΕΚ Β 1895/29.08.2011), που προβλέπει την σύσταση νέων θέσεων Προϊσταμένων οργανικών μονάδων, όρισε ο Δημήτρης Τάτσης στον Δήμο Αγράφων. Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση του Δημάρχου ορίζονται: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη για το αυτοτελές τμήμα τεχνικής υπηρεσίας – πολεοδομίας & πολιτικής προστασίας (οργανική μονάδα). Η  κ. Καρακώστα Αικατερίνη Τ.Ε.3 Τεχνολόγων πολιτικών μηχανικών µε βαθμό Γ΄ μέχρι την τοποθέτηση νέου Προϊσταμένου, κατόπιν επιλογής από το υπηρεσιακό συμβούλιο. Αναπληρωτής Προϊστάμενος για το αυτοτελές τμήμα οικονομικών υπηρεσιών (οργανική μονάδα) ο κ. Νικόλαος Τάκης του κλάδου Π.Ε. 1 Διοικητικού Οικονομικού µε βαθμό Γ΄. Αναπληρωτής Προϊστάμενος για το αυτοτελές τμήμα διοικητικών υπηρεσιών ο κ. Θεοδώρου Χριστόφορος Π.Ε. 1 Διοικητικού Οικονομικού µε βαθμό Β΄ και αναπληρωτής Προϊστάμενος για το τμήμα Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, ο κ. Λάππας Κωνσταντίνος του κλάδου Π.Ε.3 Πολιτικός μηχανικός µε βαθμό Γ΄.
Να τονιστεί ότι στους προαναφερθέντες θα καταβάλλεται το προβλεπόμενο για τη θέση αυτή επίδομα και το γεγονός αυτό θα πρέπει να δημιουργεί και τις ανάλογες ευθύνες της αποστολής που ανέλαβαν, προς όφελος πάντα των Δημοτών.