Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Το μικρό δίνει αξία στο μεγάλο - Γράφει ο Κώστας Μήτσιος

Με αυτό το σύνθημα η Ομοσπονδία με τον τοπικό Σύλλογο Νεφροπαθών του νομού Φθιώτιδας οργάνωσαν εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των δημοτών, των πανελλήνων, υπέρ των αναξιοπαθούντων αναπήρων (παραπληγικών) συνανθρώπων μας.
Συγκεντρώθηκαν αρκετά πλαστικά καπάκια, με τα οποία αγοράστηκαν τρία αναπηρικά αμαξίδια και δωρήθηκαν σε ισάριθμους παραπληγικούς. Ιδού, λοιπόν, το μικρό, το ευτελές, δίνει αξία στο μεγάλο και αναπαύει τον πάσχοντα.
Κατάμεστη η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου την Παρασκευή 25/11 από πάσχοντες συνανθρώπους μας, ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα μαθητές σχολείων με επικεφαλής τον οτρηρό Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαιδεύσεως κ. Ηλία Αργυρόπουλο, ο οποίος ενέπνευσε και εμφύσησε την αγάπη στους μαθητές για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Μπορεί κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Στάικος να μίλησε με ζεστά λόγια για τον ανθρώπινο πόνο, αλλά ο Διευθυντής κ. Αργυρόπουλος προσκόμισε μικρό δείγμα της μεγάλης προσπάθειας για την ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Είναι προφανές ότι το κίνητρο της παρουσίας όλων στην εκδήλωση ήταν η ΑΓΑΠΗ. Αγάπη χωρίς διακρίσεις, όρια και σύνορα, πανανθρώπινη και παγκόσμια. Στις μέρες μας, που τόσος λόγος γίνεται για την παγκοσμιοποίηση, είναι ανάγκη να μάθουμε όλοι μας τη γλώσσα της αγάπης. Είναι το μοναδικό μέσο στις μέρες της οικονομικής δυσπραγίας για μια ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ μας και το σημαντικότερο σημείο επαφής στις ανθρώπινες σχέσεις.
Είδαμε σε εκείνη την εκδήλωση μάτια δακρυσμένα από χαρά και ευγνωμοσύνη, διαπιστώσαμε τον ανθρώπινο πόνο να κάνει δυνατότερους τους ανθρώπους που ελπίζουν στο Θεό και στους συνανθρώπους τους, θαυμάσαμε την ευαισθησία των νέων μας, που σπεύδουμε ενίοτε άκριτα να τους κατηγορούμε, λυπηθήκαμε για την απουσία του κράτους μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Στάικο, ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει το κράτος και αναλογιστήκαμε τα προβλήματα των δυσπραγούντων συνανθρώπων μας.
Αφ’ ετέρου μάς συγκίνησε το ζωηρό ενδιαφέρον και η αρωγή των ανθρώπων που υπηρετούν διά μέσου των Συλλόγων τη συμπαθή αυτή τάξη και τους διαβεβαιώνουμε ότι η προσφορά τους εκτιμάται από όλους και ευλογείται από το Θεό.