Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

H 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

*Οι περισσότεροι Δήμαρχοι της Ελλάδας αντιδρούν μαχητικά τις τελευταίες ημέρες, στεκούμενοι δυναμικά στο πλευρό των πολιτών ενάντια στα χαράτσια.
Πολλοί, εκτός των δικών μας Δημάρχων της ευρυτανικής χώρας, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν καταλάβει ότι οι Ευρυτάνες δεν έχουν πρόβλημα και μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια. Δυστυχώς αγαπητοί μου άρχοντες και στην Ευρυτανία είναι αρκετοί οι μη έχοντες και γι΄ αυτούς οποιαδήποτε κίνηση υποστήριξης θα ήταν πολλαπλώς ευεργετική…

*Διάβασα στο προηγούμενο φύλλο του Ε.Π. ότι για να περπατήσει η υπόθεση της έγκρισης της Μελέτης αποκατάστασης του ιστορικού ιερού Ναού του ΣΩΤΗΡΑ στην Ανατ. Φραγκίστας, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν συγκεκριμένα άτομα. Επειδή γνωρίζω καλά το όλο ζήτημα μπορώ να πω ότι ο βασικός συντελεστής, για να εγκριθεί από το ΚΑΣ, η εν λόγω Μελέτη που εκπονήθηκε με τις ενέργειες του Ταξιάρχη Σκλαπάνη, ήταν ο Βουλευτής Ευρυτανίας, που χειρίστηκε μεθοδικά το όλο θέμα σε συνεργασία με την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μενδώνη. 

*Επανήλθε με νέα απόφαση ο Δήμος Αγράφων και πιο συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή για την κατανομή επιχορηγήσεων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους . Σύμφωνα λοιπόν με την υπ. Αριθμ. 123/2011, απόφαση θα δοθούν στους Συλλόγους  51.500 ευρώ και με βάση το άρθρο 202 αρ. 1 του Ν. 3463/2006, η χρηματοδότηση αυτή   είναι δυνατή, καθότι το ποσό αυτό δεν υπερβαίνει το 1,5% των τακτικών εσόδων του Δήμου. Εξάλλου για το λόγο αυτό, δεν εγκρίθηκαν και το προηγούμενο ποσό των 140.000 ευρώ. Το θέμα είναι ότι οι ενισχύσεις αυτές είναι πνοή ζώσα για τους Συλλόγους και δη για τα αθλητικά Σωματεία, που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα.