Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μυρίκη - Ποταμιά 2-0 - Δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε


Στους 4 του Κυπέλλου Ευρυτανίας προκρίθηκε η Μυρίκη μετά την δύσκολη νίκη της επί της μαχητικής Ποταμιάς με σκορ 2-0. Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα, χωρίς να πιάσει καλή απόδοση, πήρε την μεγάλη πρόκριση και έτσι στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τα Άγραφα. 
Η Ποταμιά σε ένα ακόμη παιχνίδι, έπαιξε καλή μπάλα, προσπάθησε για το γκολ, όμως στο τέλος όχι μόνο ηττήθηκε αλλά ολοκλήρωσε τον αγώνα με 8 παίχτες, λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρισαν οι Ματζιούτας, Γκορόγιας και Φλωράκης (2η κίτρινη).

Η Μυρίκη πήρε κεφάλι στο σκορ (26΄) με γκολ – πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους και εδραίωσε την νίκη της στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού (92΄).
Νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όμως τόσο στο 7΄ όσο και στο 15΄, η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια του Μεριγκούνη σε αντίστοιχες προσπάθειες του Σ. Μπούρα.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Κάθετη πάσα του Γκορόγια Δ. στον Σιταρά, ο οποίος σε θέση βολής μέσα στην περιοχής σούταρε δυνατά, με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ζαγκότση, από την εξωτερική του πλευρά.
7΄: Ο Μπούρας Σ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης και πέρασε σε κόρνερ.
15΄: Κόρνερ του Μπούρα Σ. από αριστερά, κοντινή γυριστή κεφαλιά του Γιαννόπουλου έφυγε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.
22΄: Σέντρα του Παχή από αριστερά, ο Σιταρά σούταρε σε θέση βολής, με τον πορτιέρο της Ποταμιάς να μαζεύει.
24΄: Διεκδίκηση του Σιταρά με τον Αζακά μέσα στην περιοχή, με την κ. Μπουμπουρή να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών.
25΄: Ο Σιταράς εκτελεί δυνατό στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος (1-0).
30΄: Πολύ δυνατό σουτ του Γιαννόπουλου έξω από την περιοχή μπλόκαρε ωραία ο Μεριγκούνης στην δεξιά του γωνία.
Β΄ Μέρος- Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Μακρινό σουτ του Ράπτη έφυγε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς.
50΄: Σουτ του Μαντζιούτα λίγο έξω από την περιοχή απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ ο Μεριγκούνης στο αριστερό του «Γ»
55΄: Απευθείας κόκκινη του Μαντζιούτα για εξύβριση στην διαιτητή.
57΄: Έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Φλωράκη με πάσα για τον Κουτούμπα, το ωραίο εξωτερικό πλασέ του τελευταίου έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Μυρίκης.
58΄: Απευθείας κόκκινη στον Γκορόγια Ι. για εξύβριση στην κ. Μπουμπουρή.
65΄: Σουτ του Λιάγκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Ζαγκότσης στην αριστερή του γωνία
79΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Λώλου έδιωξε ο Ζαγκότσης σε κόρνερ.
81΄: Κάθετη μπαλιά του Ζαλοκώστα στον Λιαγκό, ο οποίος σε θέση βολής σούταρε δυνατά λίγο πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
85΄: 2η κίτρινη(Αποβολή) στον Φλωράκη για ειρωνικό σχόλιο προς την διαιτητή.
89΄: 1-2 Λιάγκα-Ζαλοκώστα, ο δεύτερος σε θέση τετ α τετ σούταρε, ο Ζαγκότσης απέκρουσε και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Εν συνεχεία ο πορτιέρο της Ποταμιάς μπλόκαρε.
90΄: Σουτ Ζαλοκώστα λίγο έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Ζαγκότσης στην αριστερή του γωνία.
92΄: Σέντρα του Φούκα, ο Λιάγκας μόνος του μέσα στην αντίπαλη περιοχή με κοντινό πλασέ πραγματοποίησε το 2-0.
Συνθέσεις Ομάδων
Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Παχής, Ζαχαράκης, Κολόκας, Πλατιάς (60΄ Λώλος), Μπουμπουρής Α., Φούκας, Γκορόγιας Δ., Σιταράς (46΄ λ.τρ Λιάγκας Η.), Λέρης (60΄ Ζαλοκώστας), Ράπτης
Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Ζαγκότσης Γ., Μπούρας Α. (70΄ Μπίκας), Γκορόγιας Ι., Αζακάς (87΄ λ.τρ Καλτσής), Κατής, Μαντζιούτας Κ., Γιαννακόπουλος, Κουτούμπας, Γιαννόπουλος, Φλωράκης, Μπούρας Σ.(46΄ Κοσμάς)
Διαιτητής: Κωνσταντίνα Μπουμπουρή (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός: Βαγγέλης Λαθύρης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)