Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μυρίκη - Άγραφα 1-1 - Μοιράστηκαν γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις

Ισόπαλο 1-1’εληξε το μεγάλο ντέρμπυ κορυφής μεταξύ Μυρίκης και Αγράφων. Οι γηπεδούχοι, παρότι ήταν πίσω στο σκορ μέχρι και το 90ο λεπτό, δεν τα παράτησαν και στις καθυστερήσεις με υπέροχο γκολ του Σαϊτη κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα, αποσπώντας έστω και τον ένα βαθμό από τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος. 

Η Μυρίκη ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και ήταν καλύτερη του αντιπάλου της στο πρώτο 45λεπτο . Μάλιστα η ομάδα του Βασίλη Φούκα ήταν αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, όμως ο Σαίτης νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Αγράφων, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού για την συνέχεια. 
Ωστόσο όμως την κλασική ευκαιρία στο πρώτο ημιχρόνιο έχασαν τα Άγραφα με τον Θεοχάρη να σημαδεύσει το δοκάρι του Μεριγκούνη στο 23΄
Μέχρι το 75΄ που τα Άγραφα άνοιξαν το σκορ με τον Κωστούλα, το ματς χαρακτηρίστηκε από τις δυνατές μονομαχίες και το πάθος των ποδοσφαιριστών και των δυο ομάδων για την νίκη. 
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, το παιχνίδι άνοιξε και χάθηκαν ευκαιρίες τόσο για την ισοφάριση όσο και για το 2-0, από την πλευρά των Αγράφων.
Στο τέλος όμως μίλησε ο Σαϊτης, ο οποίος με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έφερε το ματς στα ίσια, σώζοντας έστω και στο παρά ένα την ομάδα του από την διαγραφόμενη ήττα.
Αξιοσημείωτα του αγώνα ότι οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίχτη λιγότερο, καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο 19χρονος Βασίλης Κολόκας, ενώ πολύ καλά πήγε ο διαιτητής της αναμέτρησης Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος καθώς και οι Βοηθοί του.
Την ερχόμενη αγωνιστική η Μυρίκη αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Αίολο και τα Άγραφα υποδέχονται τον Απεραντιακό.  
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις17΄: Ο Σιταράς εκμεταλλεύτηκε λάθος του Κατή, έγινε κάτοχος της μπάλας, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε τον Καλύβα Γ., με τον τελευταίο να αποκρούει σωτήρια στην αριστερή του γωνία.
22΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γεωργιάδη έδιωξε σε κόρνερ ο Μεριγκούνης.
23΄: Ωραίο δυνατό σουτ του Θεοχάρη, η μπάλα κατέληξε στην σύγκλιση των δοκαριών του Μεριγκούνη και κατέληξε άουτ.
30΄: Χτύπημα φάουλ του Σαΐτη από αριστερά απέκρουσε ο πορτιέρο των Αγράφων.
39΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ από μακριά του Ράπτη Π. κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις48΄: Σέντρα του Κωστούλα από αριστερά, πλασέ του Μάρκη πάνω στην κίνηση απομακρύνθηκε προ της γραμμής.
73΄: Σουτ του Ντότσικα έξω από την περιοχή έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων.
76΄: Σέντρα του Γεωργιάδη από δεξιά, ο Κωστούλας με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη(0-1).
80΄: Ωραίο σουτ του Ζαλοκώστα από το ύψος του πέναλτι μετά από απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνας μπλόκαρε ο Καλύβας.
84΄: Ωραία ατομική προσπάθεια του Καλύβα Κ., ο οποίος μπήκε στην περιοχή και σούταρε από καλή θέση, με τον Μεριγκούνη να μπλοκάρει.
91΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαΐτη από καλό σημείο, η μπάλα κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» των Αγράφων(1-1)
96΄: Δεύτερη κίτρινη(Αποβολή) του Κολόκα για σκληρό μαρκάρισμα.
97΄: Χτύπημα φάουλ του Ντότσικα, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία της Μυρίκης.
Συνθέσεις ΟμάδωνΜυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Παχής, Ζαχαράκης(78΄ Λέντζος), Κολόκας, Πλατιάς(55΄ Φούκας), Μπουμπουρής Α., Ζαλοκώστας, Γκορόγιας, Σιταράς(55΄ Λιάγκας Η.), Σαΐτης, Ράπτης Π.
Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου): Καλύβας Γ., Ράπτης Μ., Θεοχάρης, Τσιγαρίδας (66΄ Μπισμπίκης), Κατής, Ντότσικας, Μάρκης, Κόγιας, Κωστούλας, Γεωργιάδης, Πατρώνης(51΄ Καλύβας Κ.)
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας), 1ος Βοηθός: Κωνσταντίνα Μπουμπουρή(ΣΔΠ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός: Βαγγέλης Λαθύρης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)