Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Εκπαιδευτική εκδρομή του 3ο Δ.Σ. Καρπενησίου σε Παναθηναϊκό Στάδιο και Παρθενώνα


Το 3ο Δημοτικό σχολείο Καρπενησίου συμμετείχε την περασμένη Δευτέρα 28/11/2011 στο βιωματικό πρόγραμμα Kids' Athletics, στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο). Έλαβαν μέρος τα παιδιά της Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, τάξης συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους: Φροξυλιά Παναγιώτη, Μπακογιάννη Λελα, Σαββόγλου Θοδωρή, Μαθιουδάκη Έλενα, την Καθ. Φυσ. Αγωγής Βουτσέλη Δήμητρα και τον Δ/ντή του Σχολείου  Αντωνίου Δημ.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της ομοσπονδίας  του ΣΕΓΑΣ και του Υπουργείου Παιδείας και έχει ως στόχο την επαφή, την γνωριμία και  διάδοση των αγωνισμάτων του στίβου, παράλληλα με  την καλλιέργεια και  ανάπτυξη του «ευ αγωνίζεστε».
Αρχικά, οι μαθητές του Σχολείου αφού ξεναγήθηκαν για 30΄ στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τους υπευθύνους του προγράμματος με σύγχρονα μέσα (ατομικές κάσκες με ασύρματους δέκτες) γνωρίζοντας την ιστορία του Σταδίου από την αρχαιότητα μέχρι την σύγχρονη εποχή,  στην συνέχεια πήραν μέρος στο πρακτικό βιωματικό  μέρος του προγράμματος. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, η 1η ομάδα συμμετείχε στα αγωνίσματα των δρόμων, η 2η στα αγωνίσματα των ρίψεων και η 3η στα αγωνίσματα των αλμάτων. Και οι τρεις ομάδες κυκλικά συμμετείχαν και στις 3 ομάδες αγωνισμάτων. Τα παιδιά μετά το τέλος του προγράμματος δέχθηκαν από τους διοργανωτές αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής καθώς επίσης και δώρα. Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου αφού συμπλήρωσαν το βιβλίο επισκέψεων έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και βιώματα από τον ιστορικό χώρο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου.
Το πρόγραμμα των μαθητών συνεχίστηκε με επίσκεψη και ξενάγηση στον χώρο του Παρθενώνα (Ακρόπολη).