Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΑΜ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΙΣ 17 - 18 – 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012


Δελτίο Τύπου 08/02/2012

Η θεραπεία-σοκ που υφίστανται οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία τα τελευταία δύο χρόνια μπαίνει στην επόμενη φάση της με τη συμφωνία της «εθελοντικής» ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.

Προηγήθηκε η δημιουργία του περίφημου Ταμείου Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου στο οποίο μεταβιβάζεται πραξικοπηματικά και με μια μονοκονδυλιά όλη η αμύθητη περιουσία του δημοσίου και των κάθε λογής Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Και όταν λέμε όλη η περιουσία εννοούμε τα πάντα: Ακίνητη και κινητή περιουσία, άυλα δικαιώματα, εμπράγματα δικαιώματα, δικαιώματα αξιοποίησης, εκμετάλλευσης κ.λ.π.
Το Ταμείο αυτό, που ας σημειωθεί δεν ανήκει στο δημόσιο και λειτουργεί με όρους ιδιωτικής εταιρείας, έχει κατά νόμο ως αποστολή να εκποιεί, στην ουσία να «σκοτώνει», ό,τι περιέρχεται σε αυτό.
Το Ελληνικό δημόσιο, ενώ παραιτείται από κάθε δικαίωμα που απορρέει από τα υπό «αξιοποίηση» περιουσιακά στοιχεία, παρόλα αυτά αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για την εύρυθμη λειτουργία τους. Δηλαδή τα έσοδα όλων των δημόσιων υπηρεσιών και παγίων πάνε αυτούσια στους δανειστές ενώ τα έξοδα εξακολουθούν να βαρύνουν το κράτος.
Οι δανειστές έχουν τη δυνατότητα να τροποποιούν τα καταστατικά των οργανισμών που περιέρχονται στην κυριότητα του Ταμείου με μια απλή απόφαση. Μπορούν δηλαδή άνετα να αυξήσουν τα τιμολόγια ρεύματος, νερού κλπ. χωρίς καμμία διαπραγμάτευση.
Μπορούν επίσης να αλλάζουν συντελεστές δόμησης, να αλλάζουν χρήσεις γης, να καταλαμβάνουν αιγιαλούς και φυσικά να απαιτούν από το Ελληνικό κράτος να τους κατασκευάζει τις συνοδευτικές υποδομές με δικά του έξοδα.
Την πλήρη παράδοση της χώρας μας στους δανειστές έρχεται να ολοκληρώσει η συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.  Αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:
•την αύξηση του δημόσιου χρέους κατά 30 δις Ευρώ τουλάχιστον, επισφραγίζοντας τη μη διαχειρισιμότητα του και καθιστώντας την Ελλάδα για πάντα υποτελή στα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων.
•την υπαγωγή του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους στο Αγγλικό δίκαιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και καθιστά ουσιαστικά αδύνατη κάθε επαναδιαπραγμάτευση.
•την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας με υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς Υπατης Αρμοστείας.
•την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και χιλιάδων επιχειρήσεων και μικροεπενδυτών που εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους σε κρατικά ομόλογα.
•νέα, σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.
•τη δέσμευση και της επόμενης κυβέρνησης να εφαρμόσει την επαίσχυντη αυτή συμφωνία.
Για τους εργαζόμενους το νέο μνημόνιο θα σημαίνει:
•μαζικές απολύσεις
•την εξαφάνιση των συμβάσεων και την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων
•την άγρια περικοπή των μισθών σε όλο το φάσμα της εργασίας
•την εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους
•την εφαρμογή των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών
•και συνεχείς φορολογικές επιδρομές
Μπροστά σ’αυτή την ανελέητη επέλαση κατά της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας, έχουμε εθνικό και ατομικό χρέος να αντισταθούμε.
Είμαστε πολλοί. Είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε ο Ελληνικός λαός.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Για τους παραπάνω λόγους:
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΣΤΙΣ 17 - 18 – 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
για ενημέρωση και αντίσταση
κατά του ξεπουλήματος της πατρίδας μας και της οικογένειάς μας.