Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Κώστας Καραγκούνης Αν. Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ: “Η έδρα της Ευρυτανίας θα επιστρέψει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας” ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΒΑΣΩ ΦΕΓΓΟΥΛΗ

Ο Κώστας Καραγκούνης είναι από τους νέους εκείνους Βουλευτές που σου δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις να τον εμπιστευτείς και κυρίως να μπορείς να κουβεντιάσεις μαζί του, σοβαρά και υπεύθυνα.


Την περασμένη Τετάρτη, ο Αν. Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ., βρέθηκε στην Ευρυτανία, όπου και περιόδευσε τόσο στον Δήμο Καρπενησίου όσο και στον Δήμο Αγράφων. (Σε άλλη σελ. αναλυτικό ρεπορτάζ). Σε κάποια διακοπή για καφέ κατά την περιοδεία του στον Δήμο Αγράφων, βρήκαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση αλλά και για διάφορα άλλα σημαντικά θέματα. Ο Κώστας Καραγκούνης με περίσσια ευγένεια στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε και ακολουθεί μας μίλησε για την κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας τονίζοντας ότι «η ΝΔ έβαλε πλάτη σ’ αυτή την κυβέρνηση, μόνο και μόνο για να σωθεί η χώρα από μια βέβαια καταστροφή, την οποία οδήγησε ο Γιώργος Παπανδρέου με τις άστοχες κινήσεις του».Απαντώντας στην ερώτηση μας, εάν οι Έλληνες μπορούν να εμπιστευθούν τη μη εκλεγμένη κυβέρνηση του Παπαδήμου, επανέλαβε, πως πρόκειται για προσωρινή κυβέρνηση, που έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αποστολή. Ξεκαθάρισε όμως ότι «η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, για την εκλογή της οποίας είναι σίγουρος, έχει να παρουσιάσει συγκεκριμένες και αξιόπιστες προτάσεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση»


Για το πως διαμορφώνετε η πολιτική κατάσταση στην Ευρυτανία ο κ. Καραγκούνης μας είπε ότι και στην Νομό μας η έδρα θα ξαναγυρίσει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, όπως και η διακυβέρνηση της χώρας, ενώ για το ποιοί θα είναι οι υποψήφιοι με το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο στο Νομό, τόνισε ότι Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα που θα αποφασίσουν και θα ανακοινώσουν τα ονόματα την κατάλληλη στιγμή. Αυτά και άλλα πολύ ενδιαφέροντα στην συνέντευξη που ακολουθεί.


Το ΠΑΣΟΚ μιλά για κυβέρνηση συνευθύνης .Η ΝΔ για μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Τελικά ποιος είναι οι ρόλος της κυβέρνησης Παπαδήμου σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα;Ο ρόλος της κυβέρνησης Παπαδήμου έχει οριστεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι συμφωνήσανε ποιος θα είναι ο σκοπός αυτής της κυβέρνησης. Γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός πως φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση. Η κυβέρνηση αυτή επήλθε πρώτα απ’ όλα επειδή για 2,5 χρόνια η ελληνική οικονομία εξουθενώθηκε και το τελευταίο δείγμα της καταστροφικής αυτής πολιτικής ήταν το δημοψήφισμα που οδήγησε στην ουσία να σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση. Η ΝΔ έβαλε πλάτη σ’ αυτή την κυβέρνηση, αλλά κυρίως έβαλε πλάτη για την χώρα. Διότι περισώσαμε τη χώρα από μια βέβαια καταστροφή, την οποία οδήγησε ο Γιώργος Παπανδρέου με τις άστοχες κινήσεις του. Αυτός ήταν ο σκοπός της κυβέρνησης αυτής και όπως είναι γνωστό, έχει ως ρόλο να ολοκληρωθεί η διαδικασία του PSI, της ανταλλαγής των ομολόγων, να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση ώστε να πάρουμε τα χρήματα και από κει και πέρα να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές, αυτό έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό.

Η ΤΡΟΙΚΑ επιμένει ζητώντας εκ νέου και άλλες περικοπές; Τι θα κάνει το κόμμα σας σε αυτή την περίπτωση;

Από τη στιγμή που οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο, το οποίο εμείς καταψηφίσαμε, μοιραία θα φτάναμε και σε αυτό, διότι η κυβέρνηση από το 2009 ποτέ έπραξε αυτά που έπρεπε. Έκανε ότι χρειαζόταν για να οδηγηθεί η χώρα βήμα βήμα στο χείλος της καταστροφής. Αυτό λοιπόν, που πρέπει να διεκδικήσει η ΝΔ ως η μόνη αξιόπιστη επιλογή για τη χώρα, είναι να οδηγήσει τη χώρα με νέα αξιόπιστη πολιτική, με συγκεκριμένες τοποθετήσεις και προτάσεις, οι οποίες δεν θα έχουν ως στόχο να συνεχίσουν την πολιτική που ακολουθείται όλο αυτό τον καιρό, αλλά να δώσει ελπίδα και ανάσα στον Ελληνικό λαό και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε.

Θεωρείτε ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της όπως έκανε ο Μόντι, στην γειτονική Ιταλία ή θα συνεχίσουμε να λέμε στους Τροικανούς “σφάξτε μας αγάδες να αγιάσουμε”;

Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, για την εκλογή της οποίας είμαι σίγουρος, γιατί όπως είπα πιο πριν είναι η μόνη ελπίδα για τον τόπο, έχει να παρουσιάσει συγκεκριμένες και αξιόπιστες προτάσεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Υπάρχουν αυτές. Ήδη έχει καταθέσει τις περισσότερες η ΝΔ με το ΖΑΠΠΕΙΟ Ι και το ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ, αλλά και με το φορολογικό πρόγραμμα που κατέθεσε, και θεωρώ ότι αν ακολουθήσουμε τις γραμμές αυτές, η χώρα και ελπίδα θα έχει και σε τροχιά ανάπτυξης θα μπει.

Στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται μία αυξητική τάση της ΝΔ. Πιστεύετε ότι όσο οδεύουμε προς τις εκλογές το κόμμα σας μπορεί να πάρει δυναμική αυτοδυναμίας και πως μπορεί αυτό να επιτευχθεί;

Θεωρώ ότι η αυτοδυναμία θα είναι βέβαιη, για το λόγο ότι είναι η Ν.Δ. είναι η μόνη αξιόπιστη λύση για τη χώρα. Όσο πηγαίνουμε για εκλογές το ποσοστό αυτό θα αυξάνεται. Δεν ακούω από κανένα πολιτικό φορέα αξιόπιστες προτάσεις, γιατί στην ουσία τα κόμματα που θα κατέβουν στις εκλογές δεν είναι μόνο να προβάλουν την αρνητική τους άποψη για την κρίση, αλλά και τη θετική τους άποψη. Θετική άποψη και αξιόπιστες λύσεις αυτή τη στιγμή έχει μόνο η ΝΔ και ο κόσμος θα εμπιστευτεί τις προτάσεις και την αξιοπιστία και όχι την αρνητική κριτική.

Η Ν.Δ. έχει συγγενείς δυνάμεις για έναν κυβερνητικό σχηματισμό, αν δεν προκύψει αυτοδυναμία και ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις;

Το πολιτικό μέλλον της χώρας, σε κάθε περίπτωση, θα το δώσει ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι ο τελικός κριτής. Η ΝΔ έχει ένα και μοναδικό στόχο την αυτοδυναμία και ως κόμμα εξουσίας πιστεύει στην αυτοδυναμία. Εγώ προσωπικά πιστεύω στην αυτοδυναμία και στις πολιτικές σωτηρίες και όχι στα κόμματα σωτηρίας και θεωρώ ότι ο κόσμος θα δώσει την ελπίδα σε μια κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να πάρει άμεσα αποφάσεις, χωρίς χρονοτριβή κάτι το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί με συνεργασίες, οι οποίες μόνο προσκόμματα δημιουργούν, κι αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά και παγκόσμιο. Τα κόμματα συνεργασίας έχουν δοκιμαστεί κατά το πρόσφατο παρελθόν και στη χώρα μας.

Όσον αφορά τις εκλογές για τις οποίες υπάρχει μια συνεχής συζήτηση τις τελευταίες ημέρες, εσείς πότε τις προσδιορίζετε; Πολλοί ισχυρίζονται και μέσα από την Ν.Δ, ότι ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, εξαρτάται από το PSI και μόνο. Έτσι έχει το θέμα;

Οι εκλογές θα γίνουν άμεσα μετά την ολοκλήρωση του σκοπού του προγράμματος της κυβέρνησης, ο οποίος είναι η ανταλλαγή των ομολόγων και η υπογραφή της δανειακής σύμβασης, ούτως ώστε να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία. Από κει και πέρα θα έχουμε άμεσα εκλογές, όχι μόνο επειδή έτσι έχει συμφωνηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά διότι και η ίδια χώρα δεν αντέχει άλλο αυτή την παραπαίουσα κατάσταση.

Σήμερα σας βρίσκουμε σε περιοδεία στην Ευρυτανία, σε μια εκλογική περιφέρεια όπου η ΝΔ. τελευταία έχει γνωρίσει την ήττα χάνοντας την μονοεδρική 2 φορές από το ΠΑΣΟΚ. Πως είδατε να διαμορφώνετε η κατάσταση για το κόμμα σας στην Ευρυτανία και αν βλέπετε να δημιουργούνται στο Νομό μας προοπτικές συνεργασίας με το κόμμα της κ. Μπακογιάννη που ως γνωστόν έχει ξεχωριστή δυναμική στον τόπο μας;


Διαπιστώνω ότι και στην Ευρυτανία η έδρα θα ξαναγυρίσει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, όπως και η διακυβέρνηση της χώρας. Οι Ευρυτάνες θα εμπιστευτούν και πάλι το κόμμα μας το οποίο όπως σας προείπα θα επικρατήσει τόσο εδώ όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μόνο μια αξιόπιστη και αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα μπορέσει να δώσει ελπίδα στους Ευρυτάνες αλλά και σε όλους τους Έλληνες για ένα καλύτερο αύριο.

Τελικά ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρυτανία, εκτός του σίγουρου πλέον Κώστα Κοντογεώργου;

Δεν μπορώ να μπω σ’ αυτή την κουβέντα. Είμαι εδώ ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για να μεταφέρω τα προβλήματα του νομού στη βουλή και στο κόμμα μου. Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα που θα αποφασίσουν και θα ανακοινώσουν τα ονόματα την κατάλληλη στιγμή.

Προ ημερών στο αρμόδιο Τμήμα Περιφερειών της Βουλής έγινε μια πολύ καλή συζήτηση για την λίμνη Κρεμαστών, τον δρόμο Καρπενήσι, Αμπέλι, Αγρίνιο αλλά και για τον παραμεγδόβιο. Μάλιστα υπήρξαν δεσμεύσεις και τοποθετήσεις ότι και για τα 3 αυτά σημαντικά έργα έχουμε θετικές εξελίξεις. Τι γνωρίζετε εσείς για τα έργα αυτά και ποια η δική σας θέση;

Η θέση της ΝΔ είναι ότι θα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα. Άλλωστε όλα αυτά τα έργα ήταν στη κρίση επί ημερών της ΝΔ. Αυτό που έγινε τα τελευταία 2,5 χρόνια να μην κινείται φύλλο ακόμα και στα έργα, δεν έχει προηγούμενο. Η ΝΔ μέσα σε 5 χρόνια τελείωσε και ολοκλήρωσε τα περισσότερα έργα και άφησε βάσεις για νέα. Δυστυχώς, η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε όλα τα εργοτάξια να βαλτώσουν, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αποτελεί πρώτο μέλημα της ΝΔ τα πολύ σημαντικά αυτά έργα να ολοκληρωθούν, γιατί θα δώσουν νέα αναπτυξιακή πορεία στον τόπο και γιατί είναι απαραίτητα να τελειώσουν για την εξυπηρέτηση του ελληνικού λαού.