Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Δέσμευση Διαμαντοπούλου σε Καρανίκα Το ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου κανονικά στο Μηχανογραφικό για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13

Το παράρτημα του τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Καρπενησίου θα περιλαμβάνεται κανονικά στο Μηχανογραφικό για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013» σύμφωνα με διαβεβαίωση της Yπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου στον Βουλευτή του Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα.
Ειδικότερα ο Βουλευτής του Νομού πριν την συνάντησή του με την Υπουργό Παιδείας είχε συνάντηση στο γραφείο του στο Καρπενήσι την Κυριακή 29 Ιανουρίου 2012 με κλιμάκιο καθηγητών
του Παραρτήματος Καρπενησίου του Τ.Ε.Ι. Δασοπονίας , όπου και συζήτησε  θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Τ.Ε.Ι.
Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των καθηγητών διατύπωσαν την ανησυχία τους για τις προοπτικές του Τμήματος και για το εάν αυτό πρόκειται να συνεχίσει να συμπεριλαμβάνεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο των υποψήφιων σπουδαστών.
Επίσης τόνισαν τη σημασία που έχει η αλληλεπίδραση και η συνεργασία του Τμήματος με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς τόσο σε επιστημονικό όσο και σε αναπτυξιακό επίπεδο και ζήτησαν την συμπαράσταση του Βουλευτή προς την κατεύθυνση αυτή, υπό το πρίσμα μάλιστα της αξιολόγησης του Ιδρύματος.
Παράλληλα έγινε αναφορά σε διάφορα διοικητικά και υπηρεσιακά θέματα που άπτονται της λειτουργίας του ΤΕΙ.
Μετά την συνάντηση με τους καθηγητές του Τ.Ε.Ι. στο Καρπενήσι, ο κ. Καρανίκας πραγματοποίησε επαφές με παράγοντες του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και συναντήθηκε με την ίδια την Υπουργό Παιδείας από την οποία έλαβε την ρητή διαβεβαίωση ότι για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, το παράρτημα του τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι θα περιλαμβάνεται στο Μηχανογραφικό, ενώ στα σχέδια του Υπουργείου είναι η διατηρησή του και η ανάπτυξή του.