Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚ-Πυργετός 3-0 Παιχταράδες + προπονηταράς= Ομαδάρα

Άλλη μια σπουδαία και ιδιαίτερα σημαντική νίκη σημείωσε το Βελούχι, επικρατώντας αυτή τη φορά με το επιβλητικό 3-0 του Πυργετού Λάρισας. Η ομάδα του Παύλου Σερμπέση πήρε άλλα ένα χρυσό τρίποντο, που συνοδεύτηκε με πολύ καλή μπάλα, στην προσπάθεια που καταβάλει να παραμείνει όσο το δυνατόν ψηλότερα στην βαθμολογία, στον φετινό μαραθώνιο της Δ΄ Εθνικής.

Στο μεσόν σχεδόν της διαδρομής του φετινού πρωταθλήματος, ο ΑΠΟΚ, αποδεικνύει ότι είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του Δ΄ Ομίλου, ένα καλοδουλεμένο ποδοσφαιρικό σύνολο, μια πραγματικά ομαδάρα, με σπουδαίους παιχταράδες στο ρόστερ της και με ένα προπονητή, υψηλών προδιαγραφών, που πέτυχε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να δημιουργήσει με παιδιά από τον τόπο μας, μια ομάδα με προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο.
Τα παλικάρια λοιπόν του Παύλου Σερμπέση, την περασμένη Κυριακή μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πριν καλά – καλά συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο κατάφεραν να σημειώσουν τρεις υπέροχες γκολάρες,  (το γκολ του Μπακαλίδη ήταν το κάτι άλλο) μετατρέποντας σε ένα υγιεινό περίπατο το υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Πυργετό.  Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και μετά την αποχώρηση του Μπακαλίδη, οι γηπεδούχοι έπαιξαν συντηρητικά και όσο χρειάστηκε για να διασφαλίσουν το υπέρ τους σκορ.  Ο Πυργετός του Θάνου Θεοδώρου συνέχισε τις κακές εμφανίσεις και έκανε ένα πολύ κακό πρώτο μέρος. Ανέβηκε στην επανάληψη, όπου και βελτίωσε την απόδοση του, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα. Η ομάδα της Λάρισας άργησε πολύ να μπει στο κλίμα της συνάντησης.
Ο ΑΠΟΚ μετά την σπουδαία νίκη του ανέβηκε στην 4η θέση, φτάνοντας τους 20 βαθμούς και έχει απόσταση ασφαλείας 4 βαθμών από την γραμμή. Ο Πυργετός παρέμεινε κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και στην 7η θέση με 16 βαθμούς. Την ερχόμενη Κυριακή 12/2 ο ΑΠΟΚ ταξιδεύει στην Ελασσόνα, για να αγωνιστεί με την τοπική και πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
6΄ : Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Γεωργακόπουλος έκανε από κοντά την κεφαλιά, που πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπρέλλα.
7΄ : Ο Μπακαλίδης με μακρινό σουτ από πλάγια δεξιά, που θύμιζε «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Μπρέλλα και με ένα καταπληκτικό τέρμα άνοιξε το σκορ (1-0). Το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους γηπεδούχους.
15΄: Ο Γεωργακόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Κουρλός από την δεξιά γωνιά της μικρής περιοχής πλάσαρε, ο Γρηγορίου απέκρουσε σωτήρια και στην επαναφορά ο επιθετικός των «κυανόλευκων» σε κενή εστία με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.
26΄ : Ο Κουρλός σέντραρε από αριστερά και ο Κατσαδούρος στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων με άψογη κεφαλιά σημάδεψε την δεξιά γωνία του Μπρέλλα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο τέρμα.
34΄ : Σουτ του Κωστούλα από τα όρια της περιοχής του ΑΠΟΚ πέρασε άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη.
37΄ : Μακρινό σουτ του Τσατσαλίδη μπλόκαρε σταθερά ο πορτιέρο των Ευρυτάνων.
42΄ : Ο Μάγγος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Καρλιάμπα από κοντά πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
57΄ : Σουτ του Γεωργακόπουλου από τα όρια της μεγάλης περιοχής απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Πυργετού.
58΄ : Μακρινό σουτ του Γεωργακόπουλου απέκρουσε ο γκολκίπερ Μπρέλλας.
59΄ : Σουτ του Λούγκου από τα όρια της περιοχής του ΑΠΟΚ πέρασε πάνω από την εστία του Ρεσίτη.
68΄ : Μακρινό σουτ του Μάγγου πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.
81΄ : Ο Γρηγορίου πάσαρε στον Τσατσαλίδη, ο οποίος από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
84΄ : Ο Μάγγος εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά, ο Μπαρούτας έπιασε την κεφαλιά από κοντά, ο Ρεσίτης αρχικά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην συνέχεια μπλόκαρε.
89΄ : Εκτέλεση κόρνερ του Λούγκου από δεξιά χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια κατέληξε άουτ.
90΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγγου από την γραμμή της περιοχής πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
92΄ : Ο Γεωργακόπουλος από πλάγια αριστερά έδωσε στον Κατσαδούρο, αυτός σούταρε από κοντά η μπάλα κοντραρίστηκε στους αμυνόμενους και στην συνέχεια ο Γεωργακόπουλος σούταρε από κοντά πάνω από το τέρμα του Πυργετού.
Συνθέσεις ομάδων
ΑΠΟΚ Βελούχι (Παύλος Σερμπέσης) : Ρεσίτης, Πασσάς, Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης, Ζαλοκώστας, Ζαραβέλης, Ντουφεκιάς, Κατσαδούρος, Κουρλός(75΄ Γενιτσαρόπουλος Α.), Μπακαλίδης(55΄ λ.τρ. Μπόνιας, 90΄ Φλωράκης), Γεωργακόπουλος
Πυργετός Λάρισας (Θάνος Θεοδώρου) : Μπρέλλας, Γρηγορίου, Γιαννακόπουλος(27΄ Λούγκος), Μαντζαφούλης(62΄ λ.τρ. Μπαρούτας), Καρλιάμπας, Κουρδής, Γκαμπέτας, Ελευθεριάδης(46΄ Κολοβός), Τσατσαλίδης, Μάγγος, Κωστούλας
Διαιτητής :  Κωνσταντίνος Μανασής (ΣΔΠ Τρικάλων), 1ος Βοηθός : Μιχάλης Μανασής (ΣΔΠ Τρικάλων), 2ος Βοηθός : Κωνσταντίνος Νίκου (ΣΔΠ Τρικάλων)