Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΣΥΝΗΓΟΡΟ του ΠΟΛΙΤΗ - Απεργία 7ης Φεβρουαρίου 2012


Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή του Συλλόγου στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 και καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος σε αυτήν.

 Το σκεπτικό συμμετοχής στην αυριανή απεργία συνδέεται με το γεγονός ότι τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, αλλά και εκείνα που πρόκειται άμεσα να νομοθετηθούν στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης, κινούνται σε συνθήκες πλήρους έκπτωσης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και συνιστούν μέτρα απόλυτης ανατροπής εργασιακών δεδομένων και δικαιωμάτων.
Οι επιπτώσεις των μέτρων αυτών επηρεάζουν αυτό καθ’ εαυτό το θεσμικό πεδίο αρμοδιότητας της Ανεξάρτητης Αρχής στην οποία υπηρετούν τα μέλη του Συλλόγου.
 Ο Συνήγορος του Πολίτη ταγμένος να υπερασπίζεται δικαιώματα των πολιτών, με έμφαση στο πεδίο της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, αποτελεί καταφύγιο για τους ανίσχυρους πολίτες που κυρίως πλήττονται από τα μέτρα αυτά.
Καλείται λοιπόν να αντιμετωπίσει, υπό εξαιρετικά αντίξοες δημοσιονομικές συνθήκες, την αθρόα κατάργηση προστατευτικών διατάξεων σε όλο το φάσμα της προστασίας δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος δέχεται καίριο πλήγμα στο κύρος και τη λειτουργία του από την έντονη μισθολογική υποβάθμιση, αλλά και την εν γένει ανασφάλεια του προσωπικού του.
Η συμμετοχή στην απεργία της 7ης Φεβρουαρίου συμβάλλει στην προσπάθεια ανάσχεσης μιας πολιτικής που απαξιώνει κοινωνικά, εργασιακά και θεσμικά κεκτημένα.