Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ντύθηκαν καλόγριες και εξαπάτησαν συμπολίτες μας

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαπές, κατηγορούμενες για απάτη και αντιποίηση στολής, στο Καρπενήσι


Προσποιούμενες μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, κατάφεραν να αποσπάσουν από ηλικιωμένη μία χρυσή αλυσίδα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν δύο χρυσά δαχτυλίδια και ένας χρυσός Σταυρός.

Συνελήφθησαν, χθες (06-07-2012) το πρωί στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 28 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και αντιποίησης στολής. 
Ειδικότερα, χθες το πρωί οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, κατάφεραν να εντοπίσουν τις δύο γυναίκες στο Καρπενήσι και να τις προσάγουν στο Τμήμα Ασφαλείας.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δράστιδες φορώντας ενδυμασίες μοναχών και προσποιούμενες ότι είναι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, προσέγγιζαν ανυποψίαστους πολίτες (κυρίως γυναίκες) στις οικίες τους και με το πρόσχημα ότι δωρίζουν εικόνες, ζητούσαν ως αντάλλαγμα κάποιο χρυσαφικό που φορούσαν ή είχαν στο σπίτι τους, με σκοπό να το αφιερώσουν ως τάμα στην ανωτέρω Ιερά Μονή.
Από τους αστυνομικούς διαπιστώθηκε ότι με τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης, κατάφεραν να αποσπάσουν και να οικειοποιηθούν, μία χρυσή αλυσίδα που έφερε χρυσό ανάγλυφο μενταγιόν και ανήκει σε μία 81χρονη ημεδαπή, στην οποία θα αποδοθεί.
Επιπλέον στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο χρυσά δαχτυλίδια και ένας χρυσός Σταυρός, των οποίων η προέλευση τους ερευνάται.
Οι συλληφθείσες αφέθηκαν ελεύθερες χθες το απόγευμα, μετά από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.