Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Εγκαινιάστηκε το Νέο Δημαρχείο στον Ξηριά

 Τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 στις 12 το μεσημέρι, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε παρουσία του Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, των εργαζομένων ενώ μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γρηγόρης Ψαριανός, ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργος Καπεντζώνης, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Π.Υ.και άλλων κοινωνικών φορέων του τόπου μας.
Μετά τον αγιασμό, ο εφημέριος π. Ιωάννης Λιάπης, δώρισε στο Δήμαρχο μια εικόνα του Προφήτη Ηλία, ευχόμενος όπως ο Άγιος να είναι ο προστάτης του νέου Δημαρχείου.
Συγκινημένος ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε για ένα όνειρο, αλλά και μια ανάγκη για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Καλλικρατικού δήμου, του οποίου οι υπηρεσίες μέχρι πρόσφατα ήταν διασκορπισμένες σε διάφορα κτίρια εντός της πόλης. Επίσης ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στην εύστοχη παρατήρηση του μικρού του γιού, για την πινακίδα που πρέπει να τοποθετηθεί στην πόρτα του γραφείου του Δημάρχου, που να λέει: «ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ – ΠΕΡΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ»
Αμέσως μετά ακολούθησε δεξίωση στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου, για την οποία φρόντισαν με πολύ μεράκι, οι εργαζόμενοι της Εργατικής Εστίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού, ενώ τον μπουφέ επιμελήθηκε ο σεφ Νεκτάριος Ράϊκος
Τέλος να αναφέρουμε ότι στις κτιριακές εγκαταστάσεις του νέου δημαρχείου συστεγάζονται οι υπηρεσίες Οικονομική, Τεχνική, Πολεοδομία και ΚΕΠ και φυσικά το γραφείο του Δημάρχου, των αντιδημάρχων, καθώς και των ειδικών συμβούλων.
Να ευχηθούμε στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας. Τη στιγμή που η οικονομική κρίση πλήττει ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά στο τόπο μας, όπως και τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της υγείας, η Εκκλησία εντείνει τις προσπάθειες συνεργασίας της με την ομογένεια δημιουργώντας όλες εκείνες τις προοπτικές, τόσο για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, όσο και για τους ασθενούντας, που νοσηλεύονται στα διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, η τοπική μας Εκκλησία, σε συνεργασία με την ομογένεια της Γερμανίας, πέτυχε την έμπρακτη στήριξή της, τόσο προς το Νοσοκομείο Καρπενησίου με την παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού, όσο και προς τους αδύναμους πολίτες με την προσφορά τροφίμων και ειδών ρουχισμού.
Έτσι την περασμένη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2012 το απόγευμα, μετά από συντονισμένες ενέργειες του π. Μάνθου Καλαμπαλίκη και της Ιεράς Μητρπόλεώς μας, έφτασε στο Καρπενήσι φορτηγό αυτοκίνητο από τη Γερμανία γεμάτο με είδη ρουχισμού, είδη τροφίμων και ιατρικό υλικό για την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και για το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Η βοήθεια αυτή ήρθε από ομογενείς της πόλης Zoligen Hauss και περιχώρων της Γερμανίας και συνδετικός κρίκος όλης αυτής της προσπάθειας όπως προαναφέραμε ήταν ο π. Μάνθος Καλαμπαλίκης, ο οποίος εξυπηρετεί Ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου στο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο ίδιος ήρθε σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο και τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελο Ξαρχά και έτσι έγινε πράξη αυτή η προσπάθεια.

Στο Γενικό Νοσοκομείο δόθηκε ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό, όπως γάζες, γάντια, σύριγγες, φάρμακα, φίλτρα αιμοκάθαρσης, αναπηρικά καροτσάκια κ.α., ενώ στην Ιερά Μητρόπολη δόθηκαν είδη ρουχισμού και τρόφιμα, προκειμένου να μοιραστούν σε ενορίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Με Δελτίο Τύπου που απέστειλε η Ιερά Μητρόπολις Καρπενησίου ευχαριστεί θερμά τον π. Αντώνιο Τουμπέκη, την κοινωνική λειτουργό κ. Ιωάννα Ζαχαράκη και την κ. Ιωάννα Κουμουλίδου, γιατρό παθολόγο, κατοίκους της ως άνω πόλης της Γερμανίας, όπως και όλους τους ομογενείς και ενορίτες που συνέβαλαν στην συλλογή των παραπάνω ειδών.

Ακόμη κλείνοντας το δελτίο τύπου, που εξέδωσαν οι ομογενείς μας για το θέμα αυτό αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ότι επιθυμούν δε, δείχνοντας την αγάπη τους και την κατανόησή τους προς εμάς που βιώνουμε την οικονομική κρίση, να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή και εντός του Οκτωβρίου να περιμένουμε κι άλλη βοήθεια».