Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ στον Υπουργό Υγείας για τα μείζονα προβλήματα στο χώρο της υγείας στην Ευρυτανία

Με δυναμικό τρόπο παρεμβαίνει ο Βουλευτής Ευρυτανίας, προκειμένου να δοθεί λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός στο χώρο της Υγείας. Ο Κώστας Κοντογεώργος, με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, την οποία κοινοποιεί και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, ζητά από τον κ. Λυκουρέντζο να προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό τα πολύ σοβαρά προβλήματα σε όλες τις δομές της Δημόσιας Υγείας στον τόπο μας.
Ο Κώστας Κοντογέωργος, στην επιστολή του που σας παραθέτουμε στην συνέχεια, περιγράφει την υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στο Νοσοκομείο Καρπενησίου όσο στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας, ζητώντας μεταξύ άλλων και την ανάληψη εκ μέρους σας, νομοθετικής  πρωτοβουλίας, για την πρόβλεψη εναλλακτικής θητείας, των στρατευσίμων υγειονομικών (ιατρών και νοσηλευτών),με την κάλυψη αναγκών των άγονων, ορεινών, νησιώτικων και προβληματικών περιοχών της χώρας, σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
  Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ
ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ελληνική Δημοκρατία.                           
Καρπενήσι 18 Ιουλίου 2012
Κώστας Κοντογεώργος
Βουλευτής Ευρυτανίας
Ζαχ. Παπαντωνίου 2
36100 Καρπενήσι.                                       

Προς :Τον Υπουργό Υγείας
Τηλ.& φαξ:2237081010.                                        Κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο
                                                                                Κοινοποίηση: Υπουργό Εθνικής Άμυνας                                                                         Κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο

Θέμα: ¨Επείγοντα προβλήματα στις δομές της Δημόσιας Υγείας στο Ν. Ευρυτανίας.¨

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο Ν. Ευρυτανίας, ένας κατ´ εξοχήν ορεινός αλλά και προβληματικός Νομός της χώρας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε όλες τις δομές της Δημόσιας Υγείας.
1.Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου
Καλύπτει τις ανάγκες όλης της Ευρυτανίας, τις ορεινές περιοχές Ναυπακτίας, Φθίωτιδος και τμήμα περιοχής Βάλτου και Καρδίτσας.
Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.11 του Ν.4052/2012,εξαιρείται από τα διασυνδεδεμένα νοσοκομεία ΕΣΥ.
Σε καμία κλινική του νοσοκομείου, δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά ελλείψεις, αφού σε αρκετές κλινικές υπηρετεί ένας γιατρός.
Οι αποστάσεις αλλά και ο χρόνος που χρειάζεται κάθε πολίτης από τις παραπάνω περιοχές, για τις υγειονομικές του ανάγκες, είναι τεράστιος, γεγονός που επιβάλλει την ιδιαίτερη προσοχή σε οποιεσδήποτε αποφάσεις της περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης. Με λίγα λόγια, δεν είναι δυνατή και δεν πρέπει να γίνει καμία μετακίνηση προσωπικού, που θα διαταράξει την ήδη προβληματική λειτουργία της μονάδας. Επιβάλλεται άμεσα, ο διορισμός Διοικητή και Δ.Σ., σύμφωνα με το νόμο 4052/2012.
2.Κέντρο Υγείας Δ. Φραγγίστας
Καλύπτει υποτυπωδώς τις ανάγκες της Δυτικής Ευρυτανίας (Δήμος Αγράφων),με πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα.
3.Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας - Περιφερειακά Ιατρεία Νομού
Όλες οι περιφερειακές δομές υγείας είναι στα όρια της κατάρρευσης.
Στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Γρανίτσας υπηρετεί ένας μόνιμος γιατρός, νεοπροσληφθείς, ο οποίος, δεν είναι υπερβολή, προσφέρει υπηρεσίες σε όλο το εικοσιτετράωρο. Τα περισσότερα περιφερειακά ιατρεία είναι κενά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή των πολιτών και επισκεπτών, ιδιαίτερα στην ορεινή και απομονωμένη περιοχή των Αγράφων. Είναι προφανές ότι απαιτείται άμεσα η εξεύρεση λύσεων, που να εμπεδώνουν το αίσθημα δικαίου και ασφάλειας των πολιτών.
Προτείνουμε την ανάληψη εκ μέρους σας, νομοθετικής  πρωτοβουλίας, για την πρόβλεψη εναλλακτικής θητείας, των στρατευσίμων υγειονομικών(ιατρών και νοσηλευτών),με την κάλυψη αναγκών των άγονων, ορεινών, νησιώτικων και προβληματικών περιοχών της χώρας, σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση και τις υποχρεώσεις της χώρας, όπως γνωρίζουμε και την προσωπική σας ευαισθησία, παρακαλούμε για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή σας για την αντιμετώπιση των παραπάνω οξυμένων προβλημάτων, με γνώμονα πάντα τα ίσα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών.

Ευελπιστούντες στην θετική και άμεση ανταπόκριση, είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία, ευχόμενοι ταυτόχρονα επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
                                                                           Με εκτίμηση
Κώστας Αθ. Κοντογεώργος
 Βουλευτής Ευρυτανίας