Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Επιτυχές το Επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Πανευρυτανική για την ιστορία και τον πολιτισμό της Δημοτικής Ενότητας Φουρνάς

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Πανευρυτανική Ένωση, το τριήμερο 20-21-22 Ιουλίου στη Δημοτική Ενότητα Φουρνάς και συγκεκριμένα στα χωριά, Φουρνά, Κλειτσό και Βράχα.
Το συνέδριο είχε θέμα την ανάδειξη της ιστορίας και του Πολιτισμού της Δημοτικής Ενότητας Βράχας και μίλησαν σε αυτό κορυφαίοι εισηγητές, άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων.

Στο συνέδριο συμμετείχαν και παρακολούθησαν καθηγητές πανεπιστημίου, εκπαιδευτικοί, νομικοί, ιστορικοί ερευνητές και αρκετοί ακόμη, ενώ το συνέδριο από όλους χαρακτηρίστηκε ως πολύ υψηλού επιπέδου.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στον Πρόεδρο της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Κώστα Παπαδόπουλο, ο οποίος ακούραστος πάντα δίνει τον δικό του αγώνα για την Ευρυτανία, όσο και σύσσωμο το ΔΣ της Ένωσης και σε όλους όσους συνεισέφεραν να για πραγματοποιηθεί αυτό το συνέδριο.
Την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012το απόγευμα στη Φουρνά έγινε η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους επισήμους προσκεκλημένους.
Το πρωί του Σαββάτου 21 Ιουλίου οι εργασίες στη Φουρνά ολοκληρώθηκαν και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξεκίνησε νέος κύκλος εργασιών στον Κλειτσό.  Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου, δηλαδή την Κυριακή 22 Ιουλίου, οι εργασίες έλαβαν χώρα στην ιστορική Βράχα και στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου ολοκληρώθηκε επιτυχώς ένα ιδιαίτερα σημαντικό συνέδριο για την ιστορία αυτού του τόπου. 
Μετά τη λήξη του συνεδρίου, ο Δήμαρχος Καρπενησίου τίμησε τον Καθηγητή του ΕΜΠ Ηλία Ντζιώρα, (φωτο δίπλα) ευεργέτη της γενέτειρας του και κύριο χορηγό του συνεδρίου και ακολούθησε η παρουσίαση ξεχασμένων τραγουδιών και χορών της Ευρυτανίας από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, ενώ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου λειτούργησε και έκθεση έργων ζωγραφικής Βραχηνών καλλιτεχνών. Τίμησαν την κορυφαία αυτή πνευματική και πολιτιστική εκδήλωση, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, που ήταν και εισηγητής στο συνέδριο, ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογέωργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Καραμπάς, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κ. Μπακογιάννης, οι Π.Σ. Λ. Τσιτσάνης και Τ. Σκλαπάνης, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.