Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Βοήθεια από τους ομογενείς της Γερμανίας δια μέσω της τοπικής μας εκκλησίας, στο Νοσοκομείο Καρπενησίου και σε μη έχοντες συμπολίτες μας

Τη στιγμή που η οικονομική κρίση πλήττει ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά στο τόπο μας, όπως και τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της υγείας, η Εκκλησία εντείνει τις προσπάθειες συνεργασίας της με την ομογένεια δημιουργώντας όλες εκείνες τις προοπτικές, τόσο για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, όσο και για τους ασθενούντας, που νοσηλεύονται στα διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, η τοπική μας Εκκλησία, σε συνεργασία με την ομογένεια της Γερμανίας, πέτυχε την έμπρακτη στήριξή της, τόσο προς το Νοσοκομείο Καρπενησίου με την παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού, όσο και προς τους αδύναμους πολίτες με την προσφορά τροφίμων και ειδών ρουχισμού.
Έτσι την περασμένη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2012 το απόγευμα, μετά από συντονισμένες ενέργειες του π. Μάνθου Καλαμπαλίκη και της Ιεράς Μητρπόλεώς μας, έφτασε στο Καρπενήσι φορτηγό αυτοκίνητο από τη Γερμανία γεμάτο με είδη ρουχισμού, είδη τροφίμων και ιατρικό υλικό για την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και για το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Η βοήθεια αυτή ήρθε από ομογενείς της πόλης Zoligen Hauss και περιχώρων της Γερμανίας και συνδετικός κρίκος όλης αυτής της προσπάθειας όπως προαναφέραμε ήταν ο π. Μάνθος Καλαμπαλίκης, ο οποίος εξυπηρετεί Ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου στο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο ίδιος ήρθε σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο και τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελο Ξαρχά και έτσι έγινε πράξη αυτή η προσπάθεια.

Στο Γενικό Νοσοκομείο δόθηκε ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό, όπως γάζες, γάντια, σύριγγες, φάρμακα, φίλτρα αιμοκάθαρσης, αναπηρικά καροτσάκια κ.α., ενώ στην Ιερά Μητρόπολη δόθηκαν είδη ρουχισμού και τρόφιμα, προκειμένου να μοιραστούν σε ενορίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Με Δελτίο Τύπου που απέστειλε η Ιερά Μητρόπολις Καρπενησίου ευχαριστεί θερμά τον π. Αντώνιο Τουμπέκη, την κοινωνική λειτουργό κ. Ιωάννα Ζαχαράκη και την κ. Ιωάννα Κουμουλίδου, γιατρό παθολόγο, κατοίκους της ως άνω πόλης της Γερμανίας, όπως και όλους τους ομογενείς και ενορίτες που συνέβαλαν στην συλλογή των παραπάνω ειδών.

Ακόμη κλείνοντας το δελτίο τύπου, που εξέδωσαν οι ομογενείς μας για το θέμα αυτό αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ότι επιθυμούν δε, δείχνοντας την αγάπη τους και την κατανόησή τους προς εμάς που βιώνουμε την οικονομική κρίση, να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή και εντός του Οκτωβρίου να περιμένουμε κι άλλη βοήθεια».