Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ Η θέση μας για το Αθλητικό Κέντρο

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Δήμο Καρπενησίου, το ρεπορτάζ του ΕΠ για το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, που δημοσιεύθηκε στο φύλλο 513/11-7-2012 με τίτλο «Μεγάλη Ζημιά από το Αθλητικό Κέντρο».

Επειδή πολλοί καλοθελητές έσπευσαν να πουν ότι ο ΕΠ δημιούργησε θέμα από εκεί που δεν υπήρχε και με το ρεπορτάζ του προκάλεσε ζημιά στη φήμη του Αθλητικού Κέντρου και στο Δήμο, έχουμε να πούμε τα εξής: 
Αν θέλαμε να προκαλέσουμε «ζημιά» τόσο στο Δήμο και όσο και στην ΟΠΠΑΔΗΚ, αλλά κυρίως στον ΤΟΠΟ ΜΑΣ, θα δημοσιεύαμε στο προηγούμενο, αλλά και στο σημερινό φύλλο φωτογραφίες τόσο των γηπέδων, που ακόμα και τώρα σε ορισμένα σημεία τους το γκαζόν έχει ξεραθεί, (το μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου των ρίψεων, έχει ξεραθεί τελείως), όσο και των υπόλοιπων γηπέδων, τένις, μπάσκετ, βόλεϊ, που έχουν εγκαταλειφτεί. Θα κάναμε λόγο και θα δημοσιεύαμε φωτογραφίες με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται σε τραγική κατάσταση με τα χόρτα να έχουν κλείσει τις εισόδους από την πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων. Εικόνες που δεν χρειάζεται να τις δημοσιεύσουμε, καθώς όποιος επισκεφθεί το ΑΚ θα τις διαπιστώσει ιδίοις όμασι. 
Δεν είμαστε δικαστές για να επιρρίψουμε ευθύνες για ποιο λόγο δεν έγινε η άμεση αλλαγή της αντλίας ποτίσματος, με αποτέλεσμα το γκαζόν από το γήπεδο ρίψεων να ξεραθεί, το γκαζόν από το κεντρικό και βοηθητικό γήπεδο να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και όχι σε τέλεια, τα χόρτα γύρω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις να μην έχουν κοπεί, οι κερκίδες στο κεντρικό γήπεδο να έχουν διαβρωθεί και να μην έχουν προσεχθεί, κ.α., τα οποία δεν χρειάζονται μεγάλο κόστος για να γίνουν και ποιος ευθύνεται για όλα αυτά.
Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύει αυτή την περίοδο η χώρα μας και το γεγονός ότι πολλές ομάδες «υποφέρουν» οικονομικά.  Ωστόσο όμως θεωρούμε ότι θα μπορούσε να υπάρχει το αντίστοιχο δέλεαρ έτσι ώστε οι ομάδες να επιλέξουν και φέτος το Καρπενήσι για τη βασική τους προετοιμασία και όχι τα άλλα «ανταγωνιστικά» αθλητικά κέντρα, τα οποία ομολογουμένως δεν έχουν τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές που έχει το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.
Και πάλι όμως, καταλαβαίνουμε ότι ένας δήμος, δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος συντήρησης ενός τόσο μεγάλου συγκροτήματος, και για το λόγο αυτό, όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουμε την εκάστοτε δημοτική αρχή στην προσπάθειά της για την απελευθέρωση του ΑΚ από την ΓΓ Αθλητισμού και την πλήρη παραχώρησή του στο Δήμο, ούτως ώστε μέσα από τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), να γίνουν όλες εκείνες οι εργασίες επισκευής και συντήρησης που χρειάζεται αυτό το στολίδι του τόπου μας.
Δυστυχώς, οι κωλυσιεργήσεις τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις και τα υπουργεία που δεν υπέγραφαν το χαρτί της παραχώρησης, καθώς και η συγκυρία της οικονομικής δυσκολίας που διανύει η χώρα μας, μας οδήγησαν σήμερα σ’ αυτό το σημείο, έτσι ώστε το Αθλητικό Κέντρο, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες των υπευθύνων του Δήμου, να χάνει τη λάμψη του.
Η κραυγή αγωνίας μας, είναι το Αθλητικό Κέντρο να αποκτήσει και πάλι την αίγλη του παρελθόντος. Να γίνει και πάλι ο πόλος έλξης όλων των αθλητικών σωματείων. Ο αθλητικός κόσμος να μιλάει και πάλι με τα καλύτερα λόγια για το στολίδι που μας έκανε υπερήφανους. Κι αυτό θα γίνει μόνο με την σωστή συνεργασία τόσο του Δήμου όσο και των τοπικών επιχειρηματιών, αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας.
Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερο σοβαρό, θεωρούμε ότι οι εργασίες επισκευής και συντήρησης που γίνονται τώρα η που ξεκίνησαν πριν μια εβδομάδα, θα έπρεπε να δρομολογηθούν από την άνοιξη. Αν πράγματι είχαν γίνει οι απλές αυτές συντηρήσεις, δεν θα υπήρχε κανένας γονέας να φωνάζει για τα γήπεδα και πάνω απ΄ όλα καμία ομάδα, από εκείνες που έρχονταν για πολλά και συνεχή χρόνια στο Καρπενήσι, φέτος να προτιμήσει άλλο αθλητικό κέντρο για προετοιμασία.
Με δελτίο Τύπου στην σελ. 4 και φωτό, από το φακό φωτογράφου του Δήμου, ο Δήμος Καρπενησίου, δίνει την δική του εξήγηση στα όσα αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ του Ε.Π. την προηγούμενη εβδομάδα.
Θεωρούμε όμως ότι η αντικατάσταση ή συντήρηση ηλεκτροβανών και αντλιών οι οποίες είχαν φθαρεί ή καταστραφεί λόγω της ελλιπούς συντήρησης, θα μπορούσαν να γίνουν πολύ νωρίτερα και όχι τον Ιούλιο… Όσον αφορά για τα αναφερόμενα ότι η κατάσταση των γηπέδων που διατέθηκαν σε ομάδες για προετοιμασία ήταν καλή, δυστυχώς η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και αυτό αποδεικνύεται από την επιστολή γονέα που συνόδευσε το παιδί του στο Καρπενήσι σε τουρνουά (βλέπε δίπλα) αλλά και από ρεπορτάζ μεγάλων αθλητικών εφημερίδων και ηλεκτρονικών σελίδων, αθλητικού περιεχομένου, που καιρό τώρα κάνουν λόγο για κακή κατάσταση των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων του Α.Κ. και στους οποίους μέχρι τώρα κανένας αρμόδιος δεν απάντησε και κανένα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ δεν εξεδόθη.
Κλείνοντας, διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε ανταγωνιστές του Δήμου ούτε αντίδικοι. Τουναντίον είμαστε υποστηρικτές της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλετε από την παρούσα Δημοτική Αρχή, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι ως δημοσιογραφική ομάδα θα σταματήσουμε να καταγράφουμε και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα του τόπου μας. Αντιθέτως, όσο θα συνεχίσει να χτυπάει Ο ΠΑΛΜΟΣ μας, που αισίως προχθές μπήκε στον 11 χρόνο της πορείας του, δεν θα πάψουμε ποτέ να ελέγχουμε την εξουσία, να καταγράφουμε τις παραλήψεις και τα όποια λάθη της, πιστεύοντας ότι έτσι συμβάλλομε στην διόρθωση και επίλυση αυτών.