Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Έξω απ' τα δόντια


* «Ας μην περιμένουμε τι μπορεί να κάνει το κράτος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά τι μπορούν οι δήμοι να κάνουν για τη δική τους σωτηρία και ευημερία». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του σε εφημερίδα των Αθηνών, ο Δήμαρχος Καρπενησίου συμφωνώντας απόλυτα μαζί του, γιατί έτσι έχει το πράμα.


* Καλό και αυτό που σημαίνει ότι ο Κώστας δύσκολα θα φύγει από δω όσο μάλιστα το πολιτικό σκηνικό είναι μαύρο κι άραχνο. Λοιπόν όταν ρώτησε στην ίδια συνέντευξη ο δημοσιογράφος τον Δήμαρχο Καρπενησίου, πως νιώθει Ευρυτάνας ή Κρητικός, του απάντησε ξεκάθαρα .. «Ευρυτάνας, ακόμα και αν στεναχωρήσω κάποιους». Μπράβο Δήμαρχε, έτσι σε θέλουμε…

* Βέβαια όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει στην συνέχεια, με πολύ σιγουριά απάντησε ότι: «Στόχος είναι να ολοκληρώσω τη δουλειά που κάνω εδώ. Έχω αναλάβει μια δημόσια δέσμευση ότι θα είμαι ξανά υποψήφιος για τη δημαρχία. Δεν θέλγομαι από κοινοβουλευτικές σειρήνες» Υποψήφιος λοιπόν και με τη βούλα ο Κώστας και ας έλεγαν κάποιοι ότι θα τον τραβήξει η Αθήνα κοντά του. Δεν ήλθε η ώρα αυτή ακόμη, όταν έλθει τότε βλέπουμε, λέω εγώ που παρακολουθώ τον ψηλό από κοντά σε όλα τα ματς που δίνει τελευταία. Πάντως όπως έχει η κατάσταση στον Δήμο Καρπενησίου, ο ψηλός έχει το πάνω χέρι καθότι θα παίξει και εντός έδρας και πάνω απ΄ όλα με καλοδουλεμένη ομάδα. Βέβαια στο «ποδόσφαιρο» όλα γίνονται και καμιά φορά την πατάς από εκεί που δεν το περιμένεις. Όμως εδώ δεν φαίνεται να υπάρξει έκπληξη, εκτός και αν αποφασίσει να κατέβει αντίπαλος στο Καρπενήσι, ένας άλλος νεαρός με πολλά υποσχόμενος και με καλό αριστερό στα στημένα. ΙΔΩΜΕΝ

* Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη προκάλεσαν οι δηλώσεις της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Ρεπούση, σύμφωνα με τις οποίες, αναπαραστάσεις όπως αυτή της Εξόδου του Μεσολογγίου αποτελούν «εθνικιστικά κιτς, δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός».
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, απαντώντας στην απαράδεκτη αυτή βουλευτίνα, τονίζει ότι ο εορτασμός της αυτοθέλητης θυσίας χιλιάδων ελλήνων και φιλελλήνων, για τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε έτσι και μάλιστα από βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. «Ντροπή σας κ. Ρεπούση», καταλήγει ο δήμαρχος Μεσολογγίου και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τον προτρέπει: «Γνωρίζοντας τις απόψεις σας για τα εθνικά ζητήματα, καθώς και την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για τον τόπο μας και το μεγαλείο της ηρωικής Εξόδου των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ, μαζέψτε την».

* Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του κλιμακίου της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ με τον προϊστάμενο Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό, αφού ο κ. Κασκαμπάς σύμφωνα με τους Εκπαιδευτικούς, δεν απάντησε στο αίτημά τους για άρση της κλήσης σε απολογία των εκπαιδευτικών, ούτε για τις μετακινήσεις.
«Είμαστε συνάδελφοι και όχι υπάλληλοί σου» διεμήνυσαν στον προιστάμενό τους οι Εκπαιδευτικοί, επιμένοντας, ότι μόνο η απομάκρυνσή του θα ομαλοποιήσει το κλίμα στην εκπαίδευση.

* Προς τους  άρχοντες και  αρχόντισσες του Δήμου Αγράφων:
Σας υπενθυμίζω τη φράση του Γερμανού δημοσιογράφου Κούρτ Τουχόλσκι: « Όποιος θέλει να αντιληφθεί πόσο μικρή είναι η πατρίδα του πρέπει να ταξιδέψει. Όποιος θέλει να αντιληφθεί πόσο μικρή είναι η εποχή του πρέπει να μάθει ιστορία».

Με εξαιρετική τιμή.
ΨΔΑ*
*Ψηφοφόρος Δήμου Αγράφων