Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ο Πάσχος Μανδραβέλης στο Μικρό Πανεπιστήμιο


Στα πλαίσια του «Μικρού Πανεπιστημίου» ο Δήμος Καρπενησίου, σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, διοργάνωσαν συζήτηση με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη σε Περίοδο Κρίσης», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 13:00,  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου.

Κεντρικός Ομιλητής της συζήτησης ήταν ο Δημοσιογράφος & Συγγραφέας κ. Πάσχος Μανδραβέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προοπτική ανάπτυξης στην Περιφέρεια, που βιώνει στις συνέπειες της ύφεσης. Ακόμη ο γνωστός δημοσιογράφος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του  επεσήμανε ότι δεν απέτυχαν οι Έλληνες, όπως διατείνονται οι Ευρωπαίοι, αλλά το Αθηνο-Κεντρικό μοντέλο που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, μέχρι να εισέλθουμε στην εποχή των μνημονίων.
Οι μαθητές που παρακολούθησαν τη συζήτηση είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Μανδραβέλη, ο οποίος πρόθυμα απάντησε στις ερωτήσεις τους.
Όπως γνωρίζετε, το «Μικρό Πανεπιστήμιο», είναι ένας θεσμός, στα πλαίσια του οποίου ο Δήμος Καρπενησίου σε μόνιμη συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, το παράρτημα Καρπενησίου του ΤΕΙ Λαμίας (Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων), τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου και το Σύλλογο Νέων για την Ευρυτανία, διοργανώνει διαλέξεις, σεμινάρια και ανοιχτές συζητήσεις διαφορετικής κάθε φορά θεματολογίας. Οι εκδηλώσεις αυτές προκύπτουν έπειτα από προτάσεις διαφορετικών κάθε φορά φορέων του τόπου μας.