Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευρυτανίας προς Κώστα Κοντογεώργο: “Αντισταθείτε και πείτε ΟΧΙ στην ψήφιση των νέων μέτρων που φέρνουν τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα μας”


Να συμμετάσχει στις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου των εργαζομένων ΟΤΑ Ευρυτανίας, να αντισταθεί και να πει ΟΧΙ στην ψήφιση των νέων μέτρων που φέρνουν τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα μας, ζητά με επιστολή του, από τον Βουλευτή Ευρυτανίας το Δ.Σ. του Συλλόγου.
«Η κοινωνία καταρρέει υπό το βάρος ξένων επικυρίαρχων», τονίζουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους, που ακολουθεί, ζητώντας από τον Κώστα Κοντογεώργο, «να αναλογιστεί την ευθύνη του και να μην χρησιμοποιεί πλέον την φθηνή δικαιολογία, ότι η ψήφιση των μέτρων είναι μονόδρομος».



Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ευρυτανίας Καρπενήσι, 2 Νοεμβρίου 2012
Αρ.πρ. : 26
                                                                                  ΠΡΟΣ: κ. Κοντογεώργο Κων/νο                                                                               Βουλευτή Νομού Ευρυτανίας

Κύριε Βουλευτά,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος  Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Ευρυτανίας αποφάσισε ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα να συμμετέχει σύσσωμος  στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2012.
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης τα τρία τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από τότε που η κυβέρνηση υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο και η χώρα μας βρίσκεται υπό οικονομική κατοχή τα μέτρα που λαμβάνονταν με σκοπό τη σωτηρία έφεραν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα (αύξηση ανεργίας, κλείσιμο επιχειρήσεων, αυτοκτονίες, συσσίτια) και πολλά άλλα τα οποία σας είναι γνωστά. Παρόλο λοιπόν αυτών των αποτελεσμάτων οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν συνεχίζουν να προσφέρουν σαν «συνταγή σωτηρίας» την μείωση των μισθών και των συντάξεων, τις απολύσεις, την αύξηση της φορολογίας και εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν το δίλημμα  «Πρέπει να πάρουμε τα μέτρα αλλιώς πτωχεύουμε».
Όσον αφορά εμάς τους εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπαρκτός είναι και ο κίνδυνος μετά και από την απόφαση για παραπέρα ψαλίδισμα κατά 50% της τακτικής επιχορήγησης τους επόμενους μήνες  να μην μας καταβάλλεται η μισθοδοσία αλλά και κάποιο δήμοι να κλείσουν. Επίσης επιταχύνονται   οι ιδιωτικοποιήσεις μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, εφαρμόζεται η εφεδρεία, απολύονται οι εργαζόμενοι, σπάνε οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Θα θέλαμε με τη συμμετοχή μας στις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις  να αντισταθούμε στην ψήφιση των νέων μέτρων τα οποία θα έχουν σαν αποτέλεσμα την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση μας, την αύξηση της ανεργίας και την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού του Νομού μας αλλά και γενικότερα της χώρας μας.
Με τις κινητοποιήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης  οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διεκδικούν :
•Διασφάλιση της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων.
•. Πλήρη και άμεση χρηματοδότηση όλων των δήμων και υπηρεσιών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
•Καμία απόλυση εργαζόμενου – καμία εφεδρεία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
•Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους που παρέχουν υπηρεσίες στους ΟΤΑ . Διεύρυνση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων με μόνιμο προσωπικό.
•Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των Δήμων.
•Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς – κατάργηση των τροφείων.
•Να εξαιρεθούν οι Δήμοι και οι Δημόσιες δομές πρόνοιας, υγείας, παιδείας από την απαγόρευση των προσλήψεων.
•Μισθοί και μεροκάματο Ζωής, όχι εξαθλίωσης.
Κύριε Βουλευτά,
Μετά τα παραπάνω σας καλούμε να αντισταθείτε και να πείτε ΟΧΙ στην ψήφιση  των νέων μέτρων που φέρνουν τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα μας.
Η κοινωνία καταρρέει υπό το βάρος ξένων επικυρίαρχων.
Αναλογιστείτε την ευθύνη σας.
Είναι φθηνή δικαιολογία ο μονόδρομος.

Για το  Δ.Σ. του Συλλόγου
    Ο Πρόεδρος
   Ζιάκας Κων/νος