Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Όχι στο νέο Μνημόνιο Να μην περάσουν τα νέα μέτρα


Εμείς οι συγκεντρωμένοι της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης στο Καρπενήσι εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κάτω από τις εντολές της τρόικας εξωτερικού (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) και με την  στήριξη του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Τα μέτρα που ετοιμάζονται στα πλαίσια του υποδουλωτικού 3ου  μνημονίου  δίνουν συνέχεια στον εφιάλτη που βιώνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.

*Αυτή η βάρβαρη – ταξική πολιτική δεν έχει όρια, όπως αποτυπώνεται και στο σχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε αυτές τις μέρες και προβλέπει για το 2013 μέτρα 14,2 δις, προαναγγέλλοντας νέα μέτρα ύψους 4,6 δις ευρώ για τη διετία 2015 – 16, προετοιμάζοντας μια εφιαλτική τετραετία για τους εργαζομένους, με τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμού Πλαισίου Δημοσιονομικής Στήριξης (ΜΠΔΣ) να προσεγγίζουν τα 19 δις ευρώ, που σίγουρα στην πορεία θα είναι περισσότερα.
*Τα νέα μέτρα δεν είναι απλώς κάποιες νέες, έστω οδυνηρές, περικοπές μισθών και συντάξεων που φέρνουν περισσότερη φτώχεια [με το 35% των Ελλήνων να μην μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, πρόκειται για το τρίτο υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως για το τρίτο τρίμηνο του 2012!]. Εκτοξεύουν την ανεργία και τη δυστυχία. Η χώρα μας έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ στους νέους [55,6%] και στις γυναίκες 29%, ενώ το συνολικό ανέρχεται στο 25,1%, σύμφωνα με «επίσημα» στοιχεία της Eurostat [στην πραγματικότητα τα ποσοστά είναι πολύ υψηλότερα].
*Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, πρόκειται για την ολοκληρωτική μετατροπή της χώρας σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη και των εργαζομένων της σε σκλάβους του 21ου αιώνα, με αμοιβές των 200-300 ευρώ, χωρίς σύνταξη-ασφάλιση-υγεία-παιδεία, με ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου και των κρατικών υποδομών, χωρίς καν πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα!
Θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αγανάκτηση και τον ανυποχώρητο αγώνα των εργαζομένων και όλης κοινωνίας μέχρι την ανατροπή τους.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνισθούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας ισοπεδώνει οικονομικά και κοινωνικά στέλνοντάς μας πίσω για δεκαετίες ολόκληρες.
Ζητάμε:
1.Να μην ψηφισθεί το νέο μνημόνιο και ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός .
2.Να μην γίνουν απολύσεις και να παρθεί πίσω το μέτρο της εφεδρείας στον δημόσιο τομέα.
3.Να μην καταργηθεί η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.
4.Δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και όχι μισθούς πείνας.
5.Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι των τραπεζών με την ανάλογη ρευστότητα που χρειάζονται.
6.Δίκαιο φορολογικό σύστημα με βάση τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός.
7.Κατάργηση της κάθε λογής έκτακτης εισφοράς. Να παρθούν πίσω όλα τα χαράτσια και κάθε έκτακτη εισφορά που επέβαλε η κυβέρνηση με εντολή της τρόικας στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που    κλείνουν τα μαγαζιά τους κάτω από το βάρος της έλλειψης πελατείας, ρευστότητας και μέτρων στήριξης της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους.
8.Το χρέος να πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν και όχι αυτοί που με τον ιδρώτα και το μόχθο τους στήριξαν και στηρίζουν την παραγωγική προσπάθεια της χώρας
 Απαιτούμε:
1.Να τοποθετηθούν επί του ψηφίσματός μας όλοι οι αιρετοί της Ευρυτανίας και να καταστήσουν ξεκάθαρη τη θέση τους και τη στάση τους απέναντι στα αιτήματά μας υποστηρίζοντάς τα.
2. Ο βουλευτής του νομού Ευρυτανίας κος Κοντογιώργος να υποστηρίξει τα αιτήματά μας στην αυριανή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή καταψηφίζοντάς το. Οποιαδήποτε διαφορετική στάση από μεριάς του θα αποτελεί εχθρική ενέργεια απέναντι στους πολίτες του νομού και θα τον καθιστά αναπόφευκτα έκπτωτο του ρόλου του δεδομένου ότι όχι μόνο δεν θα εκπροσωπεί την λαϊκή εντολή που του ανατέθηκε, αλλά θα είναι αυταπόδεικτα δήμιος των δικαιωμάτων των πολιτών και της κοινωνίας που εκπροσωπεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
3.Τα τοπικά ΜΜΕ να προβάλλουν την αγωνία των σημερινών απεργών και συγκεντρωμένων στη πλατεία, ώστε η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί συμμετέχοντας μαζικά σε διεργασίες και διαδικασίες που θα αποτελέσουν ανάχωμα στην βάρβαρη επίθεση ενάντια στην κοινωνία.

Καρπενήσι 7 Νοέμβη 2012
 ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης, Ευρυτανίας, Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ευρυτανίας, Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας, Σύλλογος Γυναικών  Ευρυτανίας, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Καρπενησίου- ΚΥΔΦ-ΚΨΥ, Σωματείο ΟΤΑ Ν. Ευρυτανίας, Σωματείο Οικοδόμων Ευρυτανίας, Εργαζόμενοι Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, Σύλλογος Εργαζομένων Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας.