Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η ώρα της αλήθειας για την ΕΥΡΥΤΑΝΑ Α.Ε.


Όπως όλα δείχνουν, η εκκαθάριση της υπόθεσης ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε., σύμφωνα με τις τελευταίες θετικές εξελίξεις, έχει μπει στην τελική της ευθεία.
Την περασμένη Τετάρτη 6 Μαρτίου με απόφαση Δικαστηρίου ορίστηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή, η οποία έχει ως μόνο στόχο την εκκαθάριση της εταιρείας και το οριστικό κλείσιμο αυτής της μεγάλης πληγής για τον τόπο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου ορίστηκε το νέο ΔΣ αποτελείται από τους Δημήτριο Καρφή, Κλεομένη Λάππα, Νίκο Λιάπη, Θωμά Μπόνια, Ταξιάρχη Σκλαπάνη, Γιάννη Σταμάτη, και Λάμπρο Τσιτσάνη, με προσωρινό Πρόεδρο τον Δικηγόρο κ. Θωμά Μπόνια, Αντιπρόεδρο τον κ. Κλεομένη Λάππα και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον επίσης Δικηγόρο Δημήτρη Καρφή.
Όταν καθαρογραφεί η απόφαση, το νέο ΔΣ θα συνεδριάσει και θα ξεκινήσουν όλες εκείνες οι νόμιμες και απαιτούμενες διαδικασίες, ούτως ώστε να γίνει η εκκαθάριση και στη συνέχεια το οριστικό κλείσιμο της εταιρείας.
Στις αρχές Δεκεμβρίου πάλι με απόφαση δικαστηρίου ορίστηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή, η οποία όρισε με τη σειρά της τον Δικηγόρο κ. Θ. Σαξώνη, ο οποίος κατέθεσε ρύθμιση για το Δάνειο – βραχνά που είχε πάρει το 2007 η Νομαρχία Ευρυτανίας ύψους 4,8 εκ περίπου,  προκειμένου να καλύψει διάφορες ανάγκες.
Τελικά επετεύχθη η ρύθμιση του τοκοχρεολυτικού δανείου, που αυτή τη στιγμή, την αποπληρωμή του έχει αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, καθώς η Νομαρχία Ευρυτανίας ήταν ο εγγυητής.  Σύμφωνα με στοιχεία, η εξόφληση του δανείου θα ολοκληρώνονταν το τέλος του 2017, το γεγονός όμως, ότι η δόση ήταν υπερβολικά μεγάλη, εξανάγκασε την Περιφερειακή Ενότητα να προβεί στη ρύθμιση του δανείου.
Οι νέες εξελίξεις που δρομολογούνται, ευελπιστούμε να καρποφορήσουν και τελικά να μπει ένα τέλος σ΄ αυτή την εταιρεία «φάντασμα», που όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησε μόνο προβλήματα και πληγές στον τόπο.
Οι οφειλές στο ΙΚΑ, στην εφορία, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, σε ιδιώτες, αλλά κυρίως στους ιδιώτες που ξεπερνούσαν τα 2εκ ευρώ, εξοφλήθηκαν με το περιβόητο δάνειο, άφησαν  όμως πίσω του μια μεγάλη τρύπα, η οποία δεν έκλεισε ποτέ και αιμορραγεί μέχρι και σήμερα.
Καλό θα είναι να μην ξανακούσουμε βαρύγδουπες δηλώσεις, όπως προσωπικά στοιχήματα κ.α. Αίτημα του ευρυτανικού λαού είναι να γίνει η εκκαθάριση και η νέα διοικούσα επιτροπή να δώσει ένα τέλος και να μην επαναληφθεί και πάλι η ίδια ιστορία του φαύλου κύκλου.