Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Γράψαμε στο προηγούμενο τεύχος ότι στο Δήμο Αγράφων δεν προγραμματίζετε τίποτα για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα  και την τελευταία στιγμή  μάθαμε τυχαία ότι διοργανώνονται γιορτές για τα κούλουμα στην Παλαιοκατούνα.
Καλά αγαπητοί άρχοντες μια ανακοίνωση , μια αφίσα κάτι τέλος πάντων που να αναγγέλλει  την εν λόγω εκδήλωση για να έρθει όποιος Δημότης επιθυμούσε ήταν δύσκολο να τυπωθεί?  Ένταξη να μη σας  βάλουμε δύσκολα θέματα οργάνωσης περισσότερων εκδηλώσεων αλλά αφού το κάνατε  γιατί δεν το κάνετε σωστά? ‘Όλα εν κρυπτώ? Μάλλον  έτσι είσαστε μαθημένοι να λειτουργείτε και όπως λένε και οι παλαιότεροι όπως μικρομάθει  κανείς δεν γερονταφήνει…

*Γράψαμε επίσης για την χρησιμοποίηση των δημοσίας χρήσης αυτοκινήτων από τους άρχοντες του Δήμου Αγράφων και δεν πρόλαβε  να στεγνώσει το μελάνι και το Σάββατο βράδυ εθεάθη ξανά το μαύρο τζίπ απέναντι  από την Περιφερειακή  ενότητα  και ο Δήμαρχος να απολαμβάνει την παρέα του σε γνωστό στέκι σε απογευματινή προς νυχτερινή ώρα. Δεν γνωρίζουμε εάν ο συγκεκριμένος Δήμαρχος στερείτε προσωπικού ιδιωτικού  αυτοκίνητου αλλά  σίγουρα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με την κίτρινη λωρίδα δεν είναι για προσωπική χρήση. Εάν παρεμπιπτόντως  χρησιμοποιήθηκε για υπηρεσιακούς λόγους  τότε ας μα φέρει το δελτίο κίνησης  και το λόγο και εμείς θα ζητήσουμε δημόσια συγνώμη. Σε εποχή που σύμφωνα  με τα λεγόμενα των ίδιων δεν υπάρχουν καύσιμα ούτε για το  μηχάνημα που καθαρίζει τους δρόμους  θα έπρεπε  σε ένδειξη  συμπαράστασης  να είναι λίγο πιο ταπεινός?

*Πάντως εάν το έφερε στην πόλη για σέρβις προκειμένου να ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα εκτός νομού σε Θεσσαλική πόλη τότε δικαιολογείτε. Περισσότερο δε δικαιολογείτε και  η απάντηση του νυν προέδρου Δ.Σ. για το έτερο τζιπ  που είναι παρκαρισμένο στο σπίτι του στο Καρπενήσι  καθότι την ίδια ημέρα πιθανότατα ο νυν Αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος Δ.Σ. θα τα χρειαστεί  και αυτός για προγραμματισμένο υπηρεσιακό ραντεβού στην ίδια πόλη….

*Ο φόβος του ελέγχου σε πρώην και νυν αυτοδιοικητικούς  καλά κρατεί  . Ορισμένοι μάλιστα παρακαλάνε να γίνει μια ώρα νωρίτερα  έτσι ώστε να τελειώσει αυτή η δοκιμασία και εάν ήταν κάπου λάθος να το πληρώσουν. Μετά την καταδίκη Παπαγεωργόπουλου  να πράγματα έχουν  σφίξει και εφόσον κολλητός του Πρωθυπουργού  πληρώνει τόσο ακριβά τα λάθη της θητείας του φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί  με τους μη κολλητούς.   Η δικαιοσύνη θα πρέπει να πράξει στο ακέραιο το έργο της  όσο πιο γρήγορα μπορεί. Οι αιρετοί που έκαναν μόνο πολιτικά λάθη δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Μόνο εάν υπάρχουν μαύρες τρύπες και ελλείμματα οικονομικά θα έχουν πρόβλημα.. 

*Αναβολή των αυτοδιοικητικών εκλογών  θέλει  να επιβάλει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες  αυτό γίνετε ύστερα από αίτημα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει την μετάθεση  των εκλογών γιατί  φοβάται την συντριβή. Το  ΠΑΣΟΚ  εάν ακόμη έχει το ποσοστό αυτό οφείλετε στα στελέχη που σήμερα βρίσκονται από θέση ευθύνης  είτε στους Δήμους είτε στις Περιφέρειες.  Στους περισσότερους Δήμους  η συμπλήρωση  ψηφοδελτίου από στελέχη του ΠΑΣΟΚ  φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός  και όποιοι διασωθούν θα προσπαθήσουν να στελεχώσουν ψηφοδέλτια είτε της Ν.Δ. είτε του ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα με τις πεποιθήσεις και τις γνωριμίες τους. Ο χρόνος που θα κερδίσει από την αναβολή  νομίζει ότι θα είναι αρκετός ώστε να ανακάμψει. Οι αντιδράσεις είναι πολλές και ο Υπουργός μάλλον φοβάται να αγγίξει το θέμα.  Στην κυβέρνηση ξέρουν καλά  ότι από τις τοπικές εκλογές ξεκινάει η κατάρρευση της και μια πιθανή  συντριβή των κυβερνητικών ετέρων θα έφερνε ντόμινο εξελίξεων  και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Πολλά στελέχη πάντως σήμερα ελπίζουν ότι η παράταση θα δοθεί και έτσι θα έχουν και αυτά λίγο παραπάνω χρόνο εξουσίας… Εμείς πάντως παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και για τις όποιες εξελίξεις θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα και  έγκυρα. Πάντως ελπίζουμε να μην περάσει η άποψη του Υπουργού  και οι εκλογές να γίνουν τον Ιούνιο του 2014  και  οι αποτυχημένοι αυτοδιοικητικοί  να πάνε σπίτια τους  εκτός και εάν ο λαός έχει αντίθετη άποψη….