Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σημαντικές συναντήσεις του Άρη Τασιού με παράγοντες και φορείς της Ευρυτανίας

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, την περασμένη Τετάρτη 19 Μαρτίου συναντήθηκε  με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο. Τα θέματα που συζητηθήκαν αφορούσαν κυρίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ ο Σεβασμιότατος δήλωσε την στήριξη του για τη συνέχεια του έργου που γίνεται στη Βιβλιοθήκη στη Δομνίστα.



Την επομένη Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, συναντήθηκε  με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ευρυτανίας κ. Χρήστο Τσάμπρα και μέλη του Δ.Σ. Συζητήσανε θέματα όπως:
•η αξιοποίηση του καινούριου ΕΣΠΑ και ειδικά τα προγράμματα ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων με την χρήση των CLLD.
•τις προτάσεις του προγράμματος του Κώστα Μπακογιάννη για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.
•την τυποποίηση και τη πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων.
•την  δημιουργία clusters και τις προοπτικές δημιουργίας πακέτου παροχών.
•την ανάγκη για κατάρτιση και εκπαίδευση των εργαζομένων, ειδικά στον τουρισμό.
•την ανάγκη για αξιοποίηση της Λίμνης των Κρεμαστών (π.χ. για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, για δημιουργία εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιέργειας)
•την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και προώθησης του αθλητικού τουρισμού.
•την τουριστική προβολή του Νομού.
Από την συζήτηση που είχαν, προέκυψε σύμπνοια απόψεων και η προοπτική μιας άριστης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, παρευρέθηκε σε εκδήλωση που έγινε σε κέντρο διασκέδασης του Καρπενησίου, με φιλανθρωπικό σκοπό.
Τα έσοδα της λαχειοφόρου αγοράς διατέθηκαν στον Σύλλογο « ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και συγκεκριμένα για την ανακαίνιση ενός σπιτιού στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας που έχει παραχωρηθεί στο Σύλλογο για να μπορέσει να φιλοξενήσει παιδάκια, κυρίως, κακοποιημένα

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, το Σάββατο 22 Μαρτίου το πρωί επισκέφτηκε το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Συνομίλησε με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επιπλέον επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο και μαζί με την Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Μαζί για τον Συνάνθρωπο» κα. Μαίρη Καλλιάνη επισκέφτηκε το σπίτι που έχει παραχωρηθεί στο Σύλλογο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και πρόκειται να φιλοξενήσει παιδάκια, κυρίως, κακοποιημένα.