Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Εθελοντής δότης μυελού των οστών ο Κώστας Μπακογιάννης

Στο πλαίσιο της (23.3.2014) περιοδείας του στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη στο Μώλο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη δημοτική εθελοντική αιμοδοσία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης  αφού εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου, συμμετείχε  «εμπράκτως».

Συμπλήρωσε την αίτηση εθελοντή δότη αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών και υπεβλήθη στην διαδικασία που προβλέπεται, μαζί με πολλούς άλλους δημότες.

 Όπως είπε, ο εθελοντισμός αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους πυλώνες στήριξης μιας κοινωνίας κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην Ελλάδα της κρίσης.  Αλλά ταυτοχρόνως, αποτελεί και το καλύτερο μήνυμα, ότι οι πολίτες μπορούν να λειτουργούν υποβοηθητικά στο κοινωνικό κράτος, το οποίο αναγνώρισε ότι χρειάζεται πλήρη αναμόρφωση, ώστε να υπηρετεί όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη.
Στη φωτογραφία ο Κώστας Μπακογιάννης εικονίζεται με τον γιατρό κ. Δαδιώτη, που ήταν και ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας, να συμπληρώνει την αίτηση εθελοντή δότη αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών και να δίνει δείγμα στοματικού επιχρίσματος για να ταυτοποιηθεί ο ιστικός του τύπος.