Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Επισκέψεις Μπακογιάννη σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Στα πλαίσια των περιοδειών του στις Π.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης τις προηγούμενες μέρες επισκέφτηκε την Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Την περασμένη Πέμπτη 20 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης επισκέφτηκε το Αλιβέρι, την Αμάρυνθο και το Γυμνό, την Ερέτρια και τη Χαλκίδα.
Την πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσκεψής του, ο επικεφαλής του συνδυασμού « Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας», βρέθηκε κοντά στους πολίτες και τους φορείς της Νότιας Εύβοιας.


Συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνη Σπανό ξεκίνησε τις επαφές του ακούγοντας τα προβλήματα των εργαζομένων στον ΑΗΣ Αλιβερίου. Στο Αλιβέρι επίσης επισκέφθηκε το ιατρείο των ασφαλισμένων της ΔΕΗ και υποσχέθηκε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας για την ενδυνάμωσή του με προσωπικό και την μετατροπή  του σε ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια μονάδα Υγείας.
Συνεχίζοντας προς Κάρυστο ο Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε τα  Στύρα όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα της περιοχής με βασικά το αποχετευτικό και τα σκουπίδια, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.  Με έμφαση έθεσαν και την κατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου κάτι που φυσικά διαπίστωσε και ο ίδιος.
Ο Κώστας Μπακογιάννης διαβεβαίωσε ότι το αποχετευτικό και η κατάσταση του οδικού δικτύου είναι από τα πρώτα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί ως Περιφερειάρχης.
Τελευταίος σταθμός του κου Μπακογιάννη ήταν η Κάρυστος.
Στην Κάρυστο η πρώτη συνάντηση ήταν με τα μέλη των εθελοντών πυροσβεστών Καρύστου, με τους οποίους συζήτησε τα αιτήματά  σχετικά με την καλύτερη οργάνωση του εθελοντικού τους έργου και κυρίως την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής που θα διευκολύνει τον ρόλο τους.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το νοσοκομείο Καρύστου όπου συνομίλησε με τον διοικητή του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους για τις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού.
Τέλος στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που διοργανώθηκε στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας και όπου οι  εκπρόσωποι  φορέων και συλλόγων εξέθεσαν προβλήματα  και ζήτησαν απαντήσεις,  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις και το σχεδιασμό του συνδυασμού του «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας»  για το αύριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Στην Φθιώτιδα για μια «μίνι περιοδεία» βρέθηκε την Κυριακή 23 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας», Κώστας Μπακογιάννης.
Το πρωί παρέστη στον Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην μνήμη των Φθιωτών Αγίων, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας στη Λαμία και προσκύνησε την τιμία κάρα του  Αγίου Ραφαήλ, που μεταφέρθηκε από την Μυτιλήνη στην Λαμία  την περασμένη Τετάρτη.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μετά τον εκκλησιασμό απόλαυσε τον καφέ του και συνομίλησε με πολίτες της Λαμίας, ευχές για  καλή επιτυχία αλλά και προτροπές να συνενώσει τις δυνάμεις όλων για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας.
Κάτι το οποίο όχι μόνο υποσχέθηκε αλλά δεσμεύθηκε εκ νέου, καθώς όπως τόνισε τα προβλήματα αλλά και οι ευκαιρίες για τη Στερεά Ελλάδα είναι μεγάλες και δεν επιτρέπονται μοναχικές διαδρομές και κομματικές παρωπίδες.
Όπως είπε η φιλοδοξία του ιδίου, αλλά και όλων όσων μετέχουν στο συνδυασμό του, είναι η Περιφέρεια της Στερεάς να αποτελέσει την πρώτη περιφέρεια της χώρας, που θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα, που σώρευσε η κρίση και να περάσει πρώτη σε μια βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά.
Ο κ. Μπακογιάννης μετέβη εν συνεχεία στο Μώλο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη εθελοντική αιμοδοσία από το Δήμο.
Στα Καμένα Βούρλα, μια ακόμη στάση της μίνι περιοδείας στη Φθιώτιδα, ο κ. Μπακογιάννης συνομίλησε με πολλούς επαγγελματίες του τουρισμού και καταστηματάρχες για την κίνηση της αγοράς και τις προσδοκίες για μια καλή τουριστική περίοδο.
Τέλος το πρόγραμμα έκλεισε στη Λαμία με την επίσκεψη στη Φθιωτική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας,  όπου  ο  προϊστάμενος της κ. Δημήτρης Γκλάβας  έδειξε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη τους χώρους του Κέντρου, που παρέχει πολλαπλή φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη ψυχικής και ψυχολογικής υποστήριξης.