Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Επί ποδός παραμένουν οι ιδιοκτήτες ταξί

Αποφασισμένοι να τραβήξουν το σκοινί της αντιπαράθεσης στα άκρα εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί, παρά το θετικό κλίμα που διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ στις συναντήσεις του με κυβερνητικά στελέχη.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν αύριο κανονικά, αλλά με τρόπο διακριτικό που να μη φέρνει τους αυτοκινητιστές αντιμέτωπους με την κοινωνία. Η Ομοσπονδία θα αναμένει τις όποιες εξελίξεις από την πλευρά της κυβέρνησης και σε νέα συνεδρίαση των συνδικαλιστικών οργάνων θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του κλάδου.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους διαπίστωσε «θετικό κλίμα» στη διάρκεια των συναντήσεων, που όπως είπε, είχε το απόγευμα με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στη Βουλή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν περιθώρια εκτόνωσης της έντασης. Όμως, τόνισε «δεν μας αρκεί αυτό. Θέλουμε γραπτές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του διαλόγου».
Ο κ. Λυμπερόπουλος κάλεσε τους αυτοκινητιστές της επαρχίας να επιστρέψουν αύριο στις θέσεις τους, ώστε να μη δοθεί η εντύπωση χαλάρωσης των κινητοποιήσεων.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου προανήγγειλε ενδελεχή και ειλικρινή διάλογο με την κατάθεση των προτάσεων από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο κ. Ραγκούσης στη συνεδρίαση του ΚΤΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί στη δημοσιότητα το περίγραμμα των θέσεων του υπουργείου, πάνω στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν οι ιδιοκτήτες ταξί, μέσα από ένα οργανωμένο διάλογο.
Οι αυτοκινητιστές ξεκίνησαν το απόγευμα από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους στην οδό Μάρνη και μέσω των κεντρικών δρόμων της Αθήνας σχημάτισαν πορεία, πεζή, που κατέληξε έξω από τη Βουλή. Εκεί αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις τους στους εκπροσώπους των κομμάτων.


Πηγή:Voria