Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

*Πληροφορήθηκα ότι το πολυσέλιδο έντυπο με το πρόγραμμα των Γιορτών Δάσους 2011, που εκτύπωσε ο Δήμος, «ξεσήκωσε» την αντιπολίτευση και τον Βαγγέλη Καρφή, και η αιτία ήταν το νέο λογότυπο του Δήμου.
Τι κι αν ο κ. Καρφής πολλάκις φορές είπε να αποσυρθεί το έμβλημα, καθώς επιλέχτηκε χωρίς την έγκριση του ΔΣ και χωρίς διαβούλευση, απάντηση δεν πήρε. Θεωρούμε ότι το όλο θέμα θα έπρεπε να μπει σε ευρύτερη διαβούλευση και να αντιμετωπιστεί πιο οργανωμένα.


* Δραματική είναι η κατάσταση κάποιες μέρες, κυρίως εργάσιμες στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του Δήμου Απεραντίων, όσον αφορά την στάθμευση των αυτοκινήτων από το Ιατρείο μέχρι και την πλατεία. Αμάξια πολλά παρκαρισμένα στο μήκος του δρόμου που εμποδίζουν την κυκλοφορία και αν τύχει και περάσει κάποιο φορτηγό κλάψτα Χαράλαμπε. Ας επιληφθούν του θέματος οι αρμόδιοι, γιατί το πρόβλημα είναι σοβαρό και θα γίνει σοβαρότερο αν συμβεί και κανένα απρόοπτο. Προχτές που πέρασε κάποιο φορτηγό από το κέντρο υποτίθεται της Γρανίτσας, φορτωμένο με τριφύλλι για Ραπτόπουλο, είδε και έπαθε ο οδηγός για να το περάσει ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που κάποιοι τα παρκάρουν εκεί χωρίς να έχουν την αίσθηση του προβλήματος που δημιουργούν.

* Χρυσό ο Ταμπαξής στο Βερολίνο – Ένα μεγάλο μπράβο στο «χρυσό» Ευρυτανόπουλο
Το χρυσό μετάλλιο που έλειπε από την ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης αθλητών με αναπηρίες, κατέκτησε στο φινάλε της διοργάνωσης, ο Ευρυτάνας Χρήστος Ταμπαξής το γένος Ζαχαράκη
Ο Χρήστος Ταμπαξής, αφού ανέβηκε τρεις φορές στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών (50μ., 100μ., 200μ. ελεύθερο κατηγορίας S1) στο Βερολίνο, φρόντισε να χαρίσει στη χώρα μας και το χρυσό μετάλλιο. Στο αγαπημένο του αγώνισμα, τα 50 μέτρα ύπτιο όπου μάλιστα κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ από τον Ιούνιο του 2010, κατέκτησε την πρώτη θέση με επίδοση 1:23.51, αφήνοντας στη δεύτερη τον Πορτογάλο, Ζοάο Μάρτινς (1:36.05) και στην τρίτη τον Ουκρανό Ολεξάντρ Γκολόβκο (1:46.24). Στην τέταρτη και την πέμπτη θέση του ίδιου τελικού βρέθηκαν οι Ανδρέας Κατσαρός (1:48.10) και ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης (1:49.11) αντίστοιχα.

*Και κάτι τελευταίο για ένα θεματάκι ιδιαίτερα σημαντικό. Θυμάστε, πριν καιρό είχα κάνει κουβέντα με τα απαραίτητα σχόλια για τα όσα συνέβησαν στον κυνηγετικό Σύλλογο Δυτ. Ευρυτανίας, με τις υπογραφές στο βιβλίο Πρακτικών κλπ-κλπ. Μάλιστα για το θέμα αυτό και γενικά για τον Σύλλογο, αμέσως μετά το μέλος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Ρήγας, έστειλε επιστολή, τοποθετούμενος για το ζήτημα και υπερασπιζόμενος τον Σύλλογο. Όσον αφορά την επιστολή του κ. Ρήγα, καλώς την έστειλε, φαίνεται είχε τους λόγους του. Για το συγκεκριμένο θέμα του Συλλόγου, που έφτασε μέχρι και το Δημοτικό Συμβούλιο των Αγράφων, ας επιληφθούν οι αρμόδιοι και ας τοποθετηθούν. Πληροφορήθηκα όμως ότι προ ημερών ο κ. Ρήγας υπέβαλε την παραίτησή του με επιστολή μάλιστα πολύ σκληρή. Γιατί άλλαξαν τόσο νωρίς τα δεδομένα στον Σύλλογο, τι λέει τώρα ο κ. Ρήγας. Καλό θα ήταν να είχα μια απάντηση στο επόμενο φύλλο και μια ακόμη απάντηση στο ερώτημα: Ποιοι αποφασίζουν για την κατασκευή βρυσών σε διάφορά σημεία της Ευρυτανίας και για ποιο λόγο οι περισσότερες από τις βρύσες αυτές δεν έχουν νερό; Γίνεται βρύση χωρίς νερό; Αναμένουμε απαντήσεις…