Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Παρουσία Βασιλακόπουλου η λαμπρή εκδήλωση της Eurobank


Τα πιο λαμπερά αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, τους παίκτες της πολυπρωταθλήτριας Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Ανδρών 2011 είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι κάτοικοι του Καρπενησίου, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το κατάστημα Eurobank Καρπενησίου το απόγευμα της Παρασκευής 22 Ιουλίου 2011.


Η πανηγυρική εκδήλωση διοργανώθηκε στο χώρο του καταστήματος Eurobank, με αφορμή την παραμονή της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ στο Καρπενήσι για προετοιμασία ενόψει της συμμετοχής της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Λιθουανία από 31/8/2011 έως 18/9/2011.

Ο όμιλος Eurobank EFG έχει μια ξεχωριστή σχέση με την ελληνική καλαθοσφαίριση, καθώς από το 2001 είναι ο αποκλειστικός χορηγός όλων των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ. Η συνεργασία έχει ήδη ανανεωθεί έως το 2014 και αποτελεί τη μακροβιότερη χορηγία στον ελληνικό αθλητισμό.

Πλήθος κατοίκων του Καρπενησίου, αλλά και όλης της Ευρυτανίας, και ιδιαίτερα οι νέοι της περιοχής, υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας  Αντώνη Φώτση, Νίκο Ζήση, Βασίλη Σπανούλη, Γιάννη Μπουρούση, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, Κώστα Καϊμακόγλου, Κώστα Κουφό, Κώστα Βασιλειάδη, Κώστα Παπανικολάου, Βασίλη Ξανθόπουλο, Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Σλούκα, Μάικ Μπράλο, Πατ Καλάθη, Ίαν Βουγιούκα. Μαζί με τους παίκτες, στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο προπονητής κ. Ηλίας Ζούρος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο διευθυντής του καταστήματος Eurobank κ. Σταύρος Πέχας καλωσόρισε τους παίκτες και τον κόσμο,  αναφερόμενος στην πολυετή σχέση υποστήριξης της Τράπεζας Eurobank EFG με τις Εθνικές Ομάδες Μπάσκετ, αλλά και στις χαρές και περηφάνια που έχουν προσφέρει σε όλους τους Έλληνες οι Ομάδες με τις επιτυχίες τους. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Βασιλακόπουλος, ευχαρίστησε τους εκπρόσωπους της Τράπεζας για την οργάνωση της εκδήλωσης και τον κόσμο για την υποδοχή που επεφύλασσε στην Εθνική Ομάδα. Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Αντώνης Φώτσης παρέδωσε στο Διευθυντή του καταστήματος Eurobank Καρπενησίου αναμνηστική φανέλα με τις υπογραφές των παικτών.

Στη συνέχεια, ο κόσμος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, κυρίως γονείς με παιδιά, φωτογραφήθηκαν με τους παίκτες και πήραν αυτόγραφα, σε ειδική αναμνηστική αφίσα. Σε χαλαρή και αισιόδοξη ατμόσφαιρα, μικροί και μεγάλοι φίλοι της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Ανδρών ευχήθηκαν καλή δύναμη και επιτυχία στους παίκτες. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Νικόλαος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Kώστας Μπακογιάννης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων. Από την πλευρά της Eurobank EFG, παραβρέθηκε ο Διευθυντής Περιφέρειας Καταστημάτων κ. Σπύρος Βροντάκης, στελέχη από Κεντρικές Υπηρεσίες και όλα τα στελέχη του καταστήματος Καρπενησίου.
Δηλώσεις
Σταύρος Πέχας (Διευθυντής υποκαταστήματος Eurobank στο Καρπενήσι) : «Καλωσορίζω την Εθνική Ομάδα στο Καρπενήσι για μια ακόμη χρονιά. Μετά από 10 χρόνια συνεργασίας έχουμε να θυμόμαστε πολύ μεγάλες στιγμές και υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα δημιουργήσουμε κι άλλες ανάλογες αναμνήσεις στο μέλλον. Έχουμε στενούς δεσμούς με την ΕΟΚ και τις εθνικές Ομάδες που έχουν σφυρηλατηθεί μέσα σε αυτή τη δεκαετία μέσα από δύσκολες στιγμές, αλλά και πολύ μεγάλες επιτυχίες.»

Μητροπολίτης Καρπενησίου Νικόλαος : « Εύχομαι κάθε επιτυχία, να πάνε όλα καλά στην προετοιμασία, να έχουν όλοι υγεία, αλλά και δύναμη. Θέλουμε αθλητές που να μην είναι καλοί στο σώμα, αλλά και στο πνεύμα, γιατί διανύουμε μια εποχή στην οποία θα πρέπει να μιλάμε και για την ηθική πλευρά των πραγμάτων. Η Εθνική Ομάδα μπάσκετ μας έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες και είμαστε σίγουροι ότι θα μας κάνει περήφανους για μία ακόμη φορά.».

Κώστας Μπακογιάννης (Δήμαρχος Καρπενησίου) : «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που η Εθνική Ομάδα βρίσκεται μαζί μας για μια ακόμη χρονιά, που την υποδεχόμαστε και τη φιλοξενούμε στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της. Ευχή όλων μας είναι να πετύχετε τους στόχους σας. Είναι τιμή για εμάς να βρίσκεται η Εθνική εδώ και εύχομαι και του χρόνου να βρίσκεστε κοντά μας».

Γιώργος Βασιλακόπουλος (Πρόεδρος ομοσπονδίας μπάσκετ) : «Προτιμούμε τις πράξεις στο παρκέ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλα τα παιδιά που βρίσκονται εδώ. Αναφέρομαι στους παρόντες και όχι στους απόντες. Είναι μια πολύ δύσκολη εποχή και έχει ξεχωριστή σημασία το ότι οι διεθνείς απάντησαν θετικά στην πρόσκληση της Εθνική Ομάδας. Σε μια δύσκολη εποχή και για τα αθλητικά αρκετοί είναι αυτοί που αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να συνεχίσουν την καριέρα τους σε υψηλό επίπεδο. Μας συγκινεί αυτό το συναπάντημα και τους εύχομαι κάθε επιτυχία. Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε μεγάλα λόγια, προτιμούμε τις πράξεις, στο παρκέ. Θα ήθελα φυσικά να ευχαριστήσω και τη χορηγό, με την οποία η συνεργασία άρχισε σε πέτρινα χρόνια και εξελίχθηκε στη μακροβιότερη χορηγία του ελληνικού αθλητισμού»