Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Με λαμπρότητα τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Αγίας Σοφίας στην Ανατολική Φραγκίστα

 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και απέραντης χαράς, τελέσθηκαν σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, το περασμένο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011,υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου , τα Θυρανοίξια του νέου ναϊδρίου της Αγίας Σοφίας και των 3 θυγατέρων αυτής, Ελπίδος, Πίστεως και Αγάπης, στην Ανατολική Φραγκίστα.

Από νωρίς το πρωί της αγιώνυμης αυτής ημέρας, που η εκκλησία μας τιμά την Αγία  Σοφία και τις τρεις θυγατέρες της, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Νίκος Φούκας, ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας Θωμάς Μπόνιας και πλήθος κόσμου κατέκλυσαν τον χώρο όπου τοποθετήθηκε το ΠΡΟΚΑΤ εκκλησάκι, όπου και παρακολούθησαν με κατάνυξη, τον όρθρο και την ακολουθία των θυρανοιξίων, καθώς και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που ακολούθησε, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Νικολάου. Μετά το πέρας αυτής ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους πιστούς με πατρικά λόγια, αναφέρθηκε στις εορταζόμενες Αγίες, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους δωρητές του Ναού , που είναι το ζεύγος Στέφανος και Ροζαλία Μεσίρη.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το εν λόγω εκκλησάκι είναι ευγενική προσφορά της οικογένειας Μεσίρη, στην μνήμη της θυγατρός των Σοφίας, που ταξίδεψε στην αιωνιότητα προ τεσσάρων ετών, σε πολύ νεαρή ηλικία.
Τόσο ο κ. Στέφανος, όσο και η σύζυγός του Ροζαλία, αλλά και ο γιός του Ιωάννης που ήλθε για τα θυρανοίξια από την Γερμανία, μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας δήλωσαν πανευτυχείς που τους αξίωσε ο Θεός να «χτίσουν» αυτή την μικρή εκκλησία αλλά και βαθύτατα συγκινημένοι, για την παρουσία του κόσμου και ειδικά για την ευλογία και τις ευχές που τους έδωσε ο επιχώριος Επίσκοπος.