Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εκεί που είπαμε Δόξα τω Θεώ, τώρα λέμε Παναγία βοήθα!!! Θέλουν να πάρουν την Παιδίατρο από το Κ.Υ Δυτ. Φραγκίστας !!!

Την μόνη παιδίατρο του κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας ζητά το Νοσοκομείο Λαμίας για να καλύψει τις εφημερίες του, διότι δεν έχει δικό του μόνιμο παιδίατρο. Με έγγραφό του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας κ. Βασίλης Αγγουράς, ζήτησε από το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου έναν παιδίατρο, ο οποίος θα κάλυπτε δύο εφημερίες το μήνα στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Οι παιδίατροι του Γ.Ν.Κ. για διάφορους λόγους, δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν τη Λαμία, με αποτέλεσμα ο Διευθυντής του Γ.Ν.Κ. κ. Καρατσίκης να απευθυνθεί στην Παιδίατρο του Κ.Υ.

Η παιδίατρος αμέσως ενημέρωσε πως δεν μπορεί να φύγει, διότι δεν υπάρχει άλλη παιδίατρος σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρυτανία για να καλύψει τα κενά.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Καρατσίκη μας δήλωσε πως υπάρχει πρόβλημα στο Νοσοκομείο της Λαμίας και ο Διοικητής κ. Αγγουράς, προκειμένου να δοθεί μια προσωρινή λύση μέχρι τον διορισμό μόνιμου Παιδιάτρου, στα πλαίσια της ευγένειας και του διαλόγου, ζήτησε τη κατανόηση και τη βοήθεια των ιατρών της Ευρυτανίας.
Από τι στιγμή όμως, που τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας έχουν συνενωθεί και υπάγονται κάτω από την ίδια Διοίκηση, ο Διοικητής μπορεί πλέον με εντολή, αφού οι παιδίατροι αρνήθηκαν ο καθένας για τους δικούς του λόγους, να ορίσει ποιος θα είναι αυτός που θα καλύψει τη θέση του παιδιάτρου για τις 2 εφημερίες το μήνα στο Νοσοκομείο της Λαμίας.
Το ζήτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι να μην επιλεγεί η παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Φραγκίστας, διότι, όπως προαναφέραμε δεν υπάρχει άλλος παιδίατρος στη Δυτική Ευρυτανία. Όμως ούτε από το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, μπορεί να μετακινηθεί κάποιος Παιδίατρος καθότι δεν υπάρχει ούτε στην πόλη του Καρπενησίου ιδιώτης Παιδίατρος.
Αντί να ενισχυθεί η Υγεία στην Ευρυτανία, ζητούν να μας πάρουν και τους γιατρούς που έχουμε; Καλόν είναι να μην φύγει να μην μετακινηθεί ο παιδίατρος από το Κ.Υ. ούτε για προσωρινά γιατί, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας «Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»… Αναμένουμε την παρέμβαση του Βουλευτή και του Δημάρχου Αγράφων.