Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΞΙΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο παιδίατρος π. Κων/νος Μακράκης


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος χειροτόνησε την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011, πρεσβύτερο τον μέχρι πρότινος Διάκονο και παιδίατρο, πατέρα Κων/νο Μακράκη. Η χειροτονία έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στον Ξηριά, παρουσία πολλών επισήμων, συνάδελφων ιατρών του νέου Πρεσβυτέρου, συγγενών και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

Ως γνωστόν ο π. Κων/νος στις 4 Ιουλίου 2010, εις τον Ιερό Ναό των Ευρυτάνων Αγίων, δια χειρών του σεπτού ποιμενάρχου μας έλαβε το πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, αυτόν του Διακόνου και από τότε επ΄ αγαθώ και με μεγάλο ζήλο διακονεί την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου ενώ ταυτόχρονα, υπηρετεί και ως παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.
Πρόκειται για ένα σπουδαίο κληρικό και έγκριτο επιστήμονα, με τεράστιο πνευματικό και κοινωνικό έργο στον τόπο μας. Ο π. Κων/νος που είναι έγγαμος με την Ελένη Παπαποστόλου με την οποία έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, φέρνει την καταγωγή του από την Δομνίστα.
Ο χειροτονηθείς πρεσβύτερος προσφώνησε το βαθύτατα συγκινημένο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, ευχαρίστησε το θεό που τον επέλεξε ως ποιμένα του, και υποσχέθηκε να διακονήσει με ευλάβεια το λόγο του όπως διδάσκει το Ευαγγέλιο.
Του ευχόμαστε καλή διακονία, να είναι Άξιος συνεχιστής του λόγου του Θεού και να κηρύττει το Ευαγγέλιο με αγάπη, υπομονή, ανεκτικότητα, διάκριση, απλότητα καρδιάς και χαρά πνευματική.