Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε ολόκληρη την Ευρυτανία. Με αποκορύφωμα τις μαθητικές παρελάσεις ολοκληρώθηκαν ανήμερα της 28ης οι επετειακοί εορτασμοί του μεγάλου «ΟΧΙ»!Την παραμονή, σε όλα τα σχολεία πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων και ποιημάτων, ενώ την επομένη, την παράσταση έκλεψαν οι μαθητικές παρελάσεις, οι οποίες κέρδισαν τα βλέμματα σεβασμού και θαυμασμού του κόσμου που συγκεντρώθηκε για να τις παρακολουθήσουν, τόσο στο Καρπενήσι, όσο και στα υπόλοιπα χωριά του Νομού.

                                                                       ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ
                                                                          ΣΤΗ ΒΕΛΑΩΡΑ                                                                     ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ


Στο Καρπενήσι μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου, τελέστηκε η επίσημη δοξολογία και στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, η τήρηση ενός λεπτού σιγής για τη μνήμη των νεκρών και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η παρέλαση ξεκίνησε 11.30 το πρωί με τους μαθητές όλων των βαθμίδων να παρελαύνουν, όπως και τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρπενησίου καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ευρυτανικής πρωτεύουσας.

Για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, το τελευταίο διάστημα επηρέασαν εν ολίγοις και μαθητές των δικών μας σχολείων, που αντέδρασαν στην παρέλαση στο Καρπενήσι, γυρίζοντας το κεφάλι στους επισήμους, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποιο επεισόδιο, όπως έγινε σε άλλες πόλεις της χώρας.

Το «παρών» έδωσαν ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της ΔΗΣΥ κ. Ντόρα Μπακογιάννη εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Αμοργιανώτης.

Μετά το πέρας της παρελάσεως ο κ. Καραμπάς δεξιώθηκε τους επίσημους ως είθισται στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας.

Στην υπόλοιπη Ευρυτανία, οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τις παρελάσεις στη Δυτική Φραγκίστα, στο Κερασοχώρι, τη Γρανίτσα, το Ραπτόπουλο και στη Φουρνά, ενώ σε κάθε χωριό που λειτουργεί δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο, έλαβαν χώρα εκδηλώσεις, αφιερωμένες στην Επέτειο και δη στους δοξασμένους, υπέρ της πίστης και πατρίδας ηρωικώς πεσόντες.