Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

H ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει τον πρωθυπουργό

Ο νέος πρωθυπουργός στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα εκλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΛΑΟΣ και το ΔΗΣΥ κατά τη ψηφοφορία που θα ακολουθήσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στη Βουλή.
Η λύση αυτή επελέγη προκειμένου να τηρηθούν κατά γράμμα οι προβλέψεις του Συντάγματος ιδίως μετά την ματαίωση του σημερινού συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την άρνηση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχουν σε αυτήν.

Αποφασίστηκε ότι είναι ο μόνος τρόπος ώστε να μην υπάρξουν τώρα και στο μέλλον αμφισβητήσεις για τη νομιμότητα της κυβέρνησης και κατά συνέπεια των όποιων αποφάσεων αυτή θα λάβει.
Αρα, αφού καταλήξει η διαπραγμάτευση μεταξύ των κυρίων Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά θα συκληθεί πρώτα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να εγκρίνει με σχετική ή καθολική ψήφο το νέο πρωθυπουργό και στη συνέχεια αυτός αφού επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ανακοινώσει επισήμως το σχηματισμό της νέας του κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση θα ορκιστεί και στη συνέχεια μέσα σε ελάχιστες ημέρες να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, όπου αναμένεται να συγκεντρώσει άνετη πλειοψηφία.
Πηγή iefemerida