Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ο Δήμος Καρπενησίου ξεκινά δυναμικά την τουριστική προβολή του - Συνάντηση Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και Συμμετοχή του στο World Travel Market 2011


Μια από τις βασικές προτεραιότητες που έθεσε από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή είναι η ενίσχυση του τουρισμού μέσα από την προώθηση των υπηρεσιών μας, της ιστορίας του τόπου μας, της παράδοσής μας και του αξεπέραστου φυσικού μας κεφαλαίου.

Ο τουρισμός και στις έξι δημοτικές ενότητες αποτελεί το βασικότερο μοχλό ανάπτυξης του τόπου. Στόχος είναι η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη στο σύνολο του νέου δήμου και ο ποιοτικός τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο δήμαρχος Καρπενησίου συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Καρπενησίου, ενώ τέθηκαν και οι βάσεις συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τον υπουργό να συμπεριληφθεί στον τουριστικό σχεδιασμό της χώρας και η ορεινή Ελλάδα, μιας και το 10% των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας, έχουν δηλώσει ότι ευχαρίστως θα αφιέρωναν και ορισμένες ημέρες από τις διακοπές τους στα ελληνικά βουνά.

Επίσης, συμφωνήθηκε η συμμετοχή του Δημάρχου σε συναντήσεις που θα έχει ο υπουργός με ταξιδιωτικά πρακτορεία και άλλους φορείς, κατά τη διάρκεια του World Travel Market 2011, που θα πραγματοποιηθεί από την 7η έως και την 10η Νοεμβρίου 2011, στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, ο Δήμος Καρπενησίου θα παρουσιαστεί από τον υπουργό ως παράδειγμα για την προώθηση μιας διαφορετικής πλευράς της Ελλάδας, πέρα από αυτή που συνηθίζεται να προβάλλεται στο εξωτερικό.

Το World Travel Market αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις για τον τομέα του τουρισμού. Για τέσσερεις ημέρες παρουσιάζονται τουριστικοί προορισμοί από όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή τόσο κρατικών φορέων όσο και επιχειρήσεων. Αποτελεί δε μια ευκαιρία για όλους όσους εμπλέκονται με τη βιομηχανία του τουρισμού να συναντηθούν, να διαπραγματευτούν και να αναπτύξουν δίκτυα συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Είναι η αρχή μίας σημαντικής προσπάθειας. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά με σκληρή δουλειά και στοχευμένες δράσεις, όπως είναι, μεταξύ άλλων, και η συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους διεθνείς διοργανώσεις, μπορούμε να καταστήσουμε το Δήμο Καρπενησίου, πρότυπο Δήμο τουριστικής ανάπτυξης. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα νησιά μας. Υπάρχει και η άλλη πλευρά της και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί ο Δήμος Καρπενησίου, που προτάσσει τα βουνά του και το μοναδικό του φυσικό περιβάλλον».