Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τι είναι το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

Τι είναι το ΕΠΑΜ;
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) είναι μια συμμαχία-συνεργασία των απλών πολιτών με σκοπό την άμεση απελευθέρωση, εθνική, οικονομική και κοινωνική, του λαού αυτής της χώρας.
Το ΕΠΑΜ δεν είναι κόμμα. Τα μέλη του δεν έχουν κοινή ιδεολογική ταυτότητα, απλά είναι μία παροδική συμμαχία για την επίτευξη των παρακάτω σκοπών:


Τι θέλει το ΕΠΑΜ;
1.Μη αναγνώριση και διαγραφή του Δημόσιου χρέους: Το Διεθνές Δίκαιο ήδη  αναγνωρίζει σε ένα κράτος το δικαίωμα της άρνησης πληρωμής χρεών, όταν διακυδεύται η ανάπτυξη και ασφάλειά του. Το ίδιο το δημόσιο χρέος ανάγεται από το 1881, δημιουργήθηκε με παράνομο, τοκογλυφικό και καταχρηστικό τρόπο, και έχει ήδη πληρωθεί πάνω από δύο φορές. Πρέπει να το κάνουμε γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να σταθούμε στα πόδια μας, να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας απέναντι στα αρπακτικά των αγορών, τους διεθνείς τοκογλύφους, που επιθυμούν να μας δεσμεύσουν την χώρα και να μας κάνουν να απωλέσουμε κάθε ατομική μας αξιοπρέπεια και ιδιοκτησία. Αιτήματα που αφορούν δάνεια τα οποία συνήφθησαν καλή τη πίστει, συνέβαλαν αποδεδειγμένα στην ανάπτυξη της χώρας και συνδέονται με χρήματα μικροκαταθετών και ασφαλιστικών ταμείων ας συζητηθεί η ικανοποίησή τους
2.Ακύρωση όλων των συμφωνιών, δεσμεύσεων, παρεμβάσεων και μέτρων που πάρθηκαν από την εποχή του πρώτου μνημονίου. Ήδη η πρώτη δανειακή σύμβαση αποτελεί παράδειγμα σε νομικές σχολές της Αμερικής απεχθούς συμφωνίας. Δυστυχώς η Κυβέρνηση έθεσε σε προτεραιότητα τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων και όχι του λαού.
3.Έξοδος από τη ζώνη του ευρώ και υιοθέτηση εθνικού νομίσματος. Η χώρα θα πάψει να είναι έρμαιο κάθε είδους πίεσης και εκβιασμού της διεθνούς κερδοσκοπίας, μόνο αν ανακτήσει τον έλεγχο του νομίσματος και της οικονομίας της. Αυτό θα συνδυαστεί με αναδιανομή πλούτου υπέρ των ασθενέστερων,  με εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδας, με απελευθέρωση του μικρού και μεσαίου επιχειρηματία από την καταδυνάστευση των τραστ, των καρτέλ, των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων της αγοράς.
4.Κρίση για το σύνολο των φυσικών και νομικών προσώπων (κόμματα, τράπεζες και επιχειρηματικά κυκλώματα) από ένα ειδικό Δικαστήριο το οποίο θα αποδώσει τις ευθύνες με δίκαιο τρόπο, όχι μέσα από έναν κύκλο αίματος και αναρχίας, αλλά με δήμευση περιουσίας για τους ενόχους και κοινωνική εργασία.
5.Συνολική πολιτειακή αλλαγή. Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν από τους σημερινούς βουλευτές, κόμματα και θεσμούς. Χρειάζεται μία Συντακτική Συνέλευση από πολίτες με μοναδικό αντικείμενο την σύνταξη και ψήφιση ενός νέου δημοκρατικού Συντάγματος. Χρειαζόμαστε ένα σύστημα διακυβέρνησης που θα βασίζεται σε λαϊκή αντιπροσώπευση με αιρετότητα, δεσμευτική εντολή, διαρκή έλεγχο από τα κάτω, υποχρεωτική λογοδοσία των αιρετών εντεταλμένων προς τους εκλογείς τους, ανακλητότητα με κάθε αθέτηση εντολής, περιορισμένη θητεία και θέσπιση της εκ περιτροπής εναλλαγής σε αξιώματα-λειτουργίες.

Ποιά είναι
η άμεση προτεραιότητα;
Κανείς συνάνθρωπός μας δεν πρέπει να μείνει πεινασμένος, να χάσει το σπίτι του, ή να μείνει χωρίς ρεύμα. Είναι υπόθεση και υποχρέωση όλων μας, να στηρίξουμε τον καθέναν από εμάς που δεν έχει ή που δεν θέλει να πληρώνει άλλα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωσή του.

Τι μπορούμε να κάνουμε;
Δεν απαιτείται από κάποιον να συμφωνεί με τους πέντε σκοπούς του ΕΠΑΜ. Μπορεί απλά να περιορίσει την εξάρτηση του από τα κεντρικά ΜΜΕ που σκοπό έχουν να μας τρομοκρατούν και να μας αποβλακώνουν. Μπορεί να ακούει διαφορετικές φωνές, που η καρδιά του θα καταλαβαίνει ότι λένε αλήθεια. Μπορεί να στηρίζει τον κάθε συνάνθρωπό του που έχει ανάγκη, ακόμα και αν απλά του δίνει ένα χαμόγελο, ένα πιάτο φαγητό που περισσεύει, λίγη βοήθεια στα ξύλα. Μπορεί να δραστηριοποιείται και να κάνει ότι πιστεύει καλύτερο, και θα διαπιστώσει ότι ο μεγαλύτερος σύμμαχος και φίλος του είναι ο διπλανός του.
Μπορεί επίσης να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια, χωρίς απαραίτητα να συμφωνεί με τους πέντε σκοπούς του ΕΠΑΜ, με το να συμμετάσχει στην επόμενη συνάντηση μας για το τι μπορούμε να κάνουμε, που θα γίνει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011, 12:00 το μεσημέρι, στο καφενείο στο Μουζίλο.